12. 04. 2019 - 15:35
JEDAN OD NAJTUŽNIJIH VIDEA: Znate li ko su ova dva dječaka?
907
Shares
JEDAN OD NAJTUŽNIJIH VIDEA: Znate li ko su ova dva dječaka?

JEDAN OD NAJTUŽNIJIH VIDEA: Znate li ko su ova dva dječaka?

12. 04. 2019 - 15:35
0
Shares

Ajax je objavio video iz klupske arhive na kojem su u prvom planu dva nasmijana dječaka koji su dali izjave za klupsku televiziju.

Ta dvojica klinaca koji se nalaze u krupnom planu su Matthijs de Ligt i Abdelhak Nouri. De Ligt je danas jedan od najtraženijih mladih igrača na svijetu, fantastičan stoper za kojeg se otima pola Evrope, a navodno od ljeta postaje igrač Barcelone.

matthijs-de-ligt-1

Drugi mladić s videa je Abdelhak Nouri, talentirani nogometaš koji je početkom 2017. na prijateljskoj utakmici s Werderom doživio moždani udar i još je uvijek prikovan za krevet, bez ikakvih šansi da nastavi karijeru.

190208162714-appie-nouri-europa-league-exlarge-169

Naime, Appie, kako ga svi zovu, početkom juna prošle godine srušio se na terenu tokom pripremne utakmice s Werderom u Austriji, nakon čega je helikopterom prebačen u bolnicu u Innsbrucku.

http-prod-static9-net-au-media-2018-08-22-15-43-nouri-env

Kolabirao je zbog srčane aritmije, a utvrđeno je da je pretrpio ozbiljnu i trajnu ozljedu mozga. Zbog nedostatka kisika, ključni organ mu je nepovratno ozlijeđen i nikad se neće do kraja oporaviti, a kamoli igrati vrhunski nogomet za koji je bio predodređen nakon što je pretprošle sezone debitirao za prvu momčad.

Dvojica mladića s videa trebali su biti budućnost Ajaxa i holandskog nogometa. Jedan je uspio, a prema drugom je život bio itekako okrutan.

Učitaj još novosti