12. 04. 2019 - 10:03
ŠEICI OPET ŠOKIRAJU Nakon što su od PSG-a napravili čudo sada...
907
Shares
ŠEICI OPET ŠOKIRAJU Nakon što su od PSG-a napravili čudo sada preuzimaju ovaj ENGLESKI KLUB

TRANSFERI

ŠEICI OPET ŠOKIRAJU Nakon što su od PSG-a napravili čudo sada preuzimaju ovaj ENGLESKI KLUB

Sport.ba
12. 04. 2019 - 10:03
0
Shares

Katar Sports Invenstments grupa koja je vlasnik PSG-a od 2011. godine, ne želi tu da se zaustavi, već ide korak dalje. Spremna je da kupi "jedan poznati engleski klub", prenose francuski mediji.

psg2

Kompanija na čijem čelu je prebogati Naser El-Kelafi, koji je ujedno i predsejdnik prvaka Francuske, želi da uveća profit, ali i da se uhvati u koštac sa izazovima u nekoj drugoj evropskoj ligi.
Kako se navodi, on je zainteresovan da kupi jedan od tri engleska drugoligaša. Naime, njegove želje su Aston Vila, Notingem Forest i Kvins Park Rendžers. Odabraće jedan od tih klubova i napraviti "nove svece".

neymar-mbappe-psg

Imajući u vidu šta je ova kompanija uradila sa PSG-om, ako se zaista desi da uzme klub u Engleskoj verovatno će to biti sa vrlo ambicioznim planovima. Najbolji primjer za to je Vulverhempton čiji su vlasnici Kinezi koji su pokazali da može da se iskoristi potencijal "uspavanog diva".

Ipak, problem može da bude taj što UEFA zabranjuje da se u Ligi šampiona ili Ligi Evrope takmiče dva kluba koja direktno ili indirektno kontroliše ista kompanija ili osoba. Ne bi bilo problema kada bi se, eto, samo "uzeo klub", ali ukoliko se desi da on postane veoma uspješan, onda bi neko drugi morao doći na njegovo čelo. Mada, kakva su vremena, i kako se snalaze fudbalski bogataši, nema sumnje da će i prebogati El-Kelafi naći neko rješenje.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti