09. 04. 2019 - 11:12
BIVŠI BOKSERSKI ŠAMPION IZA REŠETAKA: Evo kako je pao Adnan...
907
Shares
BIVŠI BOKSERSKI ŠAMPION IZA REŠETAKA: Evo kako je pao Adnan Ćatić! Čudne okolnosti nakon njegovog hapšenja

FELIX STURM

BIVŠI BOKSERSKI ŠAMPION IZA REŠETAKA: Evo kako je pao Adnan Ćatić! Čudne okolnosti nakon njegovog hapšenja

09. 04. 2019 - 11:12
0
Shares

Bivši bokserski šampion Adnan Ćatić uhapšen je u Nemčkoj i nalazi se iza rešetaka. Kako su prenijeli njemački mediji, Ćatić je uhapšen na sajmu fitnesa "Fibo" u Kelnu.

catic-sturm

Bivši bokserski šampion bio je gost na sajmu, a onda su svi ostali šokirani kada se pojavila policija koja je privela poznatog sportistu. Poslije četiri dana provedena iza rešetaka, još se ne zna kada bi mogao da izađe iz zatvora.

felix-sturm

Ćatić se optužuje za utaju poreza, a prema pisanju njemačkih medija dokazi protiv njega su veoma jaki. Riječ je o događaju iz 2010. godine kada je Ćatićeva firma "Stur Box Promotion GMBH" potpisala ugovor s agencijom "UFA Sport" i televizijom Sat 1.

felix-sturm-abu-dhabi-514

Ovaj ugovor njemačkom bokseru trebao je da donese oko dva miliona eura po borbi, u ugovoru je bilo dvanaest borbi koje su emitovane na programu Sat 1 televizije, od 4. septembra 2010. do 20. februara 2016. godine.

catic-sturm

Na kraju svega, promoter Ahmet Oner tužio je Ćatićevu firmu i žalio se da nisu isplaćene sve naknade, te otkrio da su zaradili oko 20 miliona eura. Problem je nastao jer su odmah shvatili da Ćatićeva firma prijavila znatno manje poreza nego što je trebalo.

poldi-sturm-500x300

Povodom svega ovoga, Ćatićev advokat se ni jednom nije oglasio. Iz njemačke policije su otkrili da nisu dobili ni zahtjev za pregovore oko njegovog puštanja na slobodu uz kauciju, prenijeli su nemački mediji. 

felix_sturm_thumb2

Ćatić, odnosno Felix Sturm i ranije je imao problema sa zakonom u Njemačkoj, o čemu su mediji pisali. Protiv njega je 2018. godine Tužilaštvo podnijelo tužbu zbog nanošenja teških tjelesnih povreda. 

felix-sturm-li-im-kampf-gegen-predrag-radosevic-

Sport Bild, koji je prvi objavio ovu vijest, piše da su tačke optužnice "doping u vlastitoj režiji, saučesnštvo na sportskom takmičenju pod uticajem dopinga i nanošenje teške tjelesne povrede".

catic45

Adnan Ćatić je njemački bokser bh. porekla koji se u ringu bori pod imenom "Felix Sturm". Njegov otac Ćamil Ćatić je 1969. godine iz okoline Mostara došao na privremeni rad u Njemačku, a njegova supruga Zahida sedam godina kasnije.

catic-sturm

Adnan je kao dječak igrao fudbal i košarku, ali ljubav prema boksu je ipak prevladala. Njegov bokserski talent je otkriven 90-tih godina, a profesionalnu karijera počeo je 2000. godine kada je promijenio ime.

Felix-Sturm-jubelt-er-hat-in-Runde-2-durch-technischen-KO-27235

Iako je rođen u Njemačkoj i ima njemačko državljanstvo, Ćatić poslije mečeva podiže zastavu BiH, dok u razgovoru s novinarima voli naglasiti da mu je porijeklo iz naše zemlje.

Učitaj još novosti