08. 04. 2019 - 20:57
AKO SE OVO DESI BIĆE NAJVEĆA BRUKA U HISTORIJI NBA KOŠARKE:...
907
Shares
AKO SE OVO DESI BIĆE NAJVEĆA BRUKA U HISTORIJI NBA KOŠARKE: Luka Dončić je u nevjerici, ali nada se da će sve biti kako je zamislio

NBA

AKO SE OVO DESI BIĆE NAJVEĆA BRUKA U HISTORIJI NBA KOŠARKE: Luka Dončić je u nevjerici, ali nada se da će sve biti kako je zamislio

Sport.ba
08. 04. 2019 - 20:57
0
Shares

Kako stoje stvari, prestižna nagrada za rukija godine u NBA ligi, završiće u rukama Luke Dončića ili Treja Janga. Dvojica košarkaša, oko kojih su tokom draft večeri minule godine Dalas i Atlanta napravili trejd, izdvojili su se od ostalih momaka iz aktuelne generacije novajlija. Iako su Sansi sa prvog mjesta na draftu birali Ejtona, Kingsi sa drugog Marvina Beglija, treći pik sa drafta Luka Dončić i peti pik Trej Jang, igraju daleko bolje sezone.

doncic

Slovenac je oduševio na samom startu karijere u najjačoj ligi svijeta, prosto je nevjerovatno koliko malo mu je trebalo da izraste u lidera Dalas Maveriksa.

Sa druge strane, Trej Jang je imao nešto lošiji start, katastrofalne procente šuta iz igre, ali se situacija okrenula od Ol-star pauze. Dončić je u toku tekuće sezone prosječno bilježio 21,2 poena po meču, uz 7,7 skokova i 5,9 asistencija, ali je nakon Ol-star vikenda njegov procenat šuta pao sa 43% na 41,7%, dok mu je procenat šuta za tri pao sa 34,8% na svega 25,8%.

doncic

Trej Jang je sa druge strane značajno popravio svoju igru, ali kada se sve sabere i oduzme, plejmejker Atlanta Hoksa ove sezone u prosjeku bilježi 19,1 poena, osam asistencija i 3,7 skokova po nastupu, dakle, daleko slabije od Dončića. Ipak, u posljednje vrijeme se stiče utisak da mediji u SAD sve više potenciraju Janga kao glavnog kandidata za prestižnu nagradu.

O tome je govorio i bivši trener Memfisa Lajonel Holins, koji je osuo paljbu po bivšem košarkašu madridskog Reala. "Pa on šutira samo 41% iz igre, njegov učinak se raspada. Podsjeća me na Džejsona Vilijamsa kad je došao u ligu. Svake večeri gledali smo snimke sa njegovim sjajnim potezima, ali svake večeri njegova ekipa je gubila utakmicu. To se naziva praznim brojkama", istakao je Holins.

Onda je krenuo na sva zvona da hvali Janga, između ostalog je rekao da je sada Hokse teško pobijediti, a da velike zasluge za to nosi omaleni plejmejker, koji ima veliki uticaj na igru i rezultate Atlante.

trae-young

Hoksi jesu popravili svoj skor i to značajno, ali su pred kraj sezone na 29 pobeda i 52 poraza.

Dalas je pretposljednji na Zapadu, ali sa boljim skorom od onog koji imaju Hoksi, 32:48, a pritom treba dodati da su oko Ol-star pauze napravili korijenite promene u rosteru, trejdovali su četvoricu prvotimaca (Džordan, Barns, Metjuz, Smit Džunior), za povređenog Porzingisa, Džastina Džeksona, Kortnija Lija i Hardaveja Džuniora.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti