07. 04. 2019 - 10:49
NJEMAČKI NOVINAR ANALIZIRAO SJAJNU IGRU BAVARSKOG DIVA:...
907
Shares
NJEMAČKI NOVINAR ANALIZIRAO SJAJNU IGRU BAVARSKOG DIVA: „Pogledajte samo kako se ponaša Niko Kovač, ne prestaje grmjeti...

BUNDESLIGA

NJEMAČKI NOVINAR ANALIZIRAO SJAJNU IGRU BAVARSKOG DIVA: „Pogledajte samo kako se ponaša Niko Kovač, ne prestaje grmjeti..."

Sport.ba
07. 04. 2019 - 10:49
0
Shares

Pobjeda Bayern Münchena od 5:0 nad prvim pratiteljem Borussijom iz Dortmunda odjeknula je u nogometnoj javnosti.

lewandowski-alcantara-bayern

Čestitke i pohvale Niki Kovaču pristižu sa svih strana, a nakon ovakvog trijumfa bivši hrvatski selektor napokon može malo odahnuti.

bayern

Njemački komentator koji redovito prati Bayern München i njemačku nogometnu reprezentaciju, Michel Munger, izdvojio je četiri ključna faktora koja su obilježila ovaj derbi.

kovac

„Onaj koji je presudio derbi nije trenerski talent. Obje su ga momčadi imale. Nije ni trenersko iskustvo. Švicarac na klupi Borussije Lucien Favre ima ga više od Kovača.Ono što je presudilo bila je veća želja za pobjedom. Bavarci su pokazali ogromnu volju i motivaciju od samoga početka. Pokorili su zahtjevne i neugodne suparnike u samo 45 minuta.

kovac1

Igrači su iznimno pozitivno reagirali na sugestivne Kovačeve poruke i upute tokom utakmice, a to je bio presudan faktor u sjajnoj pobjedi. Dovoljno je samo pogledati fanatično Kovačevo ponašanje uz aut-liniju, bivši hrvatski izbornik ne prestaje grmjeti i prenositi svoju energiju na događanja na terenu“, naglasio je njemački komentator.

kovac2

Od stratega kojeg su mnogi njemački mediji osporavali, Niko Kovač došao je do trenera kojem se naklonila cijela Njemačka. To je uradio i trener Borussije.

favre-969x542

- Dobili smo lekciju iz nogometa, vratili su nas u školu nogometa, bili su brži i bolji u svemu. Teško je prihvatiti ovakav poraz, ali zasluženo su nas pobijedili - rekao je trener Borussije Dortmund.

Rezultati by SofaScore

 

Učitaj još novosti