06. 04. 2019 - 21:23
ŠAMPIONSKI PLES NA DAN GRADA Sarajevo deklasiralo Željezničar...
907
Shares
ŠAMPIONSKI PLES NA DAN GRADA Sarajevo deklasiralo Željezničar na Grbavici

PREMIJER LIGA BIH

ŠAMPIONSKI PLES NA DAN GRADA Sarajevo deklasiralo Željezničar na Grbavici

Foto: Dnevni avaz
06. 04. 2019 - 21:23
0
Shares

Nogometaši Sarajeva deklasirali su na Grbavici Željezničar rezultatom 3:0 u 118. ligaškom sarajevskom derbiju u okviru 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

U 3. minuti Željo je imao slobodan udarac, no bio je to lagan plijen za golmana Sarajeva. Tri minute kasnije, Zajmovićev ubačaj mogao je prevariti golmana Sarajeva Kovačevića, no, srećom po bordo tim, lopta je otišla pored gola.  Sarajevo je poveelo u 11. minuti kada je Darko Lazić poslije ubačaja iz kornera zatresao mrežu domaćih za veliko slavlje navijača bordo tima. 

Bordo tim je udvostručio prednost 16. minuti kada je Ahmetović pobjegao Sipoviću i centrirao u kazneni prostor, a tamo se odlično snašao Krste Velkoski koji je pobjegao Stevanoviću i pogodio za 2:0. U tim momentima domaći igrači djelovali su potpuno izgubljeno, Sarajevo je imalo loptu u svom posjedu i kontroliralo meč. Nakon drugog gola gostiju uslijedio je nešto mirniji dio igre, a Sarajevo je čuvalo veliku prednost.

U 32. minuti Velkoski je ubacio iz slobodnjaka, ali je očistila odbrana Željezničara i Kjosevski je uhvatio loptu. Minutu kasnije Zajimović je šutirao direktno prema golu Sarajeva, no lopta je zatresla vanjski dio mreže. U 41. minuti nakon ubačaja Mujezinovića, Ramović je šutirao preko gola. Dvije minute poslije Velkoski je pokušao iz slobodnog udarca, ali je odbrana Željezničara uspjela riješiti situaciju pred svojim golom. U 45. minuti sjajnu priliku imao je Rahmanović nakon što mu je Ahmetović spustio loptu, ali je njegov udarac otišao malo pored gola te je bordo tim na odmor otišao s prednosću od dva gola razlike. 

U 47. minuti Zajmović je pokušao nakon solidne akcije Željezničara, ali je njegov udarac bio izblokiran. Tri minute kasnije Željo je imao fenomenalnu priliku, kada je nakon lijepe akcije Sinan Ramović pogodio prečku gostiju. Željezničar je nekon toga preuzeo blagu inicijativu. U 61. minuti Željo je imao stopostotnu priliku, ali je Ramović loše šutirao u situaciji jedan na jedan. 

U 73.minuti nakon sjajne akcije Sarajeva, Kjosevski je fenomenalno odbranio udarac Velkoskog, ali se lopta odbila do Ahmetovića, koji je dodao Benjaminu Tataru, koji se lijepo snašao i pogodio za 3:0. U 90. minuti Zajmović je imao veliku priliku za domaći tim, ali ga je golman Sarajeva Kovačević odlično zatvorio. Do kraja meča Sarajevo je sigurno čuvalo prednost i na kraju zasluženo slavilo veliku pobjedu protiv ljutog rivala. 

Sarajevo je i dalje prvoplasirani tim na tabeli, a bordo tim sada ima 56 bodova, devet više od drugoplasiranog Zrinjskog, koji svoj meč igra sutra u Mostaru protiv Krupe. Željezničar je ostano na 36 osvojenih bodova, isto kao i Široki Brijeg, koji ima i utakmicu manje. 

Učitaj još novosti