05. 04. 2019 - 20:07
Italija u potpunom šoku: Iza mafijaške otmice fudbalera krije...
907
Shares
Italija u potpunom šoku: Iza mafijaške otmice fudbalera krije se...

SICILIJA

Italija u potpunom šoku: Iza mafijaške otmice fudbalera krije se...

05. 04. 2019 - 20:07
0
Shares

Nesvakidašnja scena viđena je u italijanskom fudbalu kada je helikopter sa maskiranim otmičarima sletio na teren i zgrabio igrača, ubacio ga u letjelicu i odletio u nepoznatom pravcu.

Cijela Italija je poslije ove scene ostala u šoku, a kako se sve ovo odigralo na Siciliji, ostrvu poznatom po mafijaškim obračunima, daje posebnu notu ovom događaju. Ipak, iza svega ovoga se krije nevjerovatna zavjera stara 20 godina. 

Čitave dvije decenije je trebalo Ignaciju Barbagalu da sprovede u djelo svoju namjeru.

2

Ovaj 55-godišnji fudbaler amaterskog Ćita Vijagrandea, ekipe koja igra u nižerazrednoj ligi na Siciliji je probao da se oprosti 1999. godine. Međutim, tada Fudbalski savez Italije nije imao sluha za režiranu "otmicu" kojom je Barbagalo želio da ode sa fudbalskog terena. Tada su reagirali karabinjeri i pilot helikoptera je pobjegao.

Dvije decenije kasnije, Barbagalo je uspio da nabavi dozvole vlasti i policije, helikopter se spustio na teren, maskirani otmičari su pokupili ga i odletili njim

- Oprostio sam se u stilu, moja karijera je završena na slavni način - izjavio je ovaj stari šaljivdžija koji je suspendiran do kraja sezone, ali se više neće vraćati na fudbalski teren.

Otmicu su pratili zvuci kompozicije "Valkira" sa razglasa. Inače, Barbagalo ima firmu koja helikopterom prevozi mladence, pa mu je čitav plan bio olakšan.

Učitaj još novosti