24. 03. 2019 - 18:32
NEVJEROVATNA SITUACIJA U MIAMIJU Teniski meč prekinut zbog...
907
Shares
NEVJEROVATNA SITUACIJA U MIAMIJU Teniski meč prekinut zbog toga što je fasada smetala teniseru

ATP MIAMI

NEVJEROVATNA SITUACIJA U MIAMIJU Teniski meč prekinut zbog toga što je fasada smetala teniseru

24. 03. 2019 - 18:32
0
Shares

Na ATP turniru u Miamiju imali smo priliku gledati nevjerojatan meč između Reilly Opelke i Diego Schwartzmana. Amerikanac je na kraju slavio 2:1 u setovima protiv Argentinca koji je imao sjajnu podršku sunarodnjaka.

Meč je, uz razliku u visini od 41 centimetar (Opelka 211 cm - Schwartzman 170 cm), obilježila i situacija iz petog gema. 

Opelka je bio na servisu, a omaleni Argentinac dobio dva od tri odigrana poena kada je Amerikanac zatražio da se meč prekine. Obližnja zgrada ima staklenu fasadu, a odsjaj sunca smetao je Opelki pri servisu. Sudac je prihvatio njegovu molbu i na nekoliko minuta prekinuo meč.

14

"Nevjerojatno! Ovo nikad nisam vidio, ovo se jednostavno ne događa... Pa nisam ja kriv što je on visok i što mu to smeta", nezadovoljan je bio Argentinac koji se nije uspio smiriti pa je nakon nastavka igre izgubio i taj gem i sljedeći, a na kraju u uzbudljivoj završnici i cijeli meč.

"Ne mogu vjerovati da je sudac prekinuo meč na 10 minuta zbog nečeg što se nalazi 300 metara od terena. To mora da je neko novo pravilo."

(Sport.ba)

Učitaj još novosti