22. 03. 2019 - 19:30
VELIKO IZNENAĐENJE U MIAMIU: Jedan od najboljih tenisera...
907
Shares
VELIKO IZNENAĐENJE U MIAMIU: Jedan od najboljih tenisera svijeta izgubio od otpisanog Srbina

ATP MIAMI

VELIKO IZNENAĐENJE U MIAMIU: Jedan od najboljih tenisera svijeta izgubio od otpisanog Srbina

Sport.ba
22. 03. 2019 - 19:30
0
Shares

Srbijanski teniser Dušan Lajović napravio je veliki uspjeh na mastersu u Majamiju, gdje se plasirao u treće kolo, i to velikom pobjedom nad šestim teniserom planete Keijem Nišikorijem - 2:6, 6:2, 6:3.

nishikori

Lajović je do prolaska u narednu rundu došao poslije gotovo dva sata borbe (igrano je sat i 57 minuta), i to nakon preokreta, pošto je Japanac uspio da u svoju korist riješi prvi dio igre.

dusan-lajovic

I zaista, Nišikori je bio bolji u prvom setu, jer je on bio taj koji je diktirao ritam i zahvaljujući takvoj igri uspio je da dođe do brejka u šestom gemu, kada je poveo sa 4:2. I to mu je dalo dodatnu snagu da zaigra još bolje u samom finišu seta, te je još jednim brejkom došao do 6:2 i prednosti u setovima.

Ali, nije to demoralisalo našeg tenisera, koji je značajno podigao nivo igre u drugom setu, što se odmah odrazilo i na rezultat! Uspio je da napravi prvi brejk na meču, i to u trećem gemu drugog seta, kada je poveo sa 2:1. I nije na tome želio da se zaustavi, već je rivalu još jednom oduzeo servis za ogromnih 4:1.

Probao je Nišikori nekako da se vrati u duel, uspio je da vrati jedan brejk i smanji na 4:2, ali mu je odmah nakon toga stigao odgovor - Lajović je još jednom oduzeo protivniku servis i uspio je da tako izjednači u setovima.

 


Odluka je pala u trećem dijelu igre, u kom je prva polovina seta protekla u izjednačenoj igri, međutim finiš je u potpunosti pripao srpskom teniseru. Dušan je strpljivo čekao da mu se ukaže šansa i objeručke ju je prigrabio! U sedmom gemu je iskoristio prvu brejk loptu i poveo je sa 4:3, da bi prednost uspio da materijalizuje, i to nakon što je morao da se suočava sa brejk loptama.

Uspješno je odgovorio na izazov, sačuvao je vođstvo, a onda je u narednom gemu napravio još jedan brejk za veliku pobjedu nad šestim teniserom planete i tako se plasirao u treće kolo mastersa u Majamiju! A u narednoj rundi će Lajović igrati sa pobjednikom meča Kirjos - Bublik.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti