21. 03. 2019 - 12:40
OGORČENA SALINA MAMA: Želim da znam ko je kriv za smrt moga sina!
907
Shares
OGORČENA SALINA MAMA: Želim da znam ko je kriv za smrt moga sina!

SVIJET

OGORČENA SALINA MAMA: Želim da znam ko je kriv za smrt moga sina!

Sport.ba
21. 03. 2019 - 12:40
0
Shares

Mama tragično preminulog fudbalera Emiliana Sale, Mercedes Taffarel, dala je veliki intervju za francuski L'Equipe, u kojem je prvi put javno progovorila o nesreći.

sala

Podsjetimo, Sala je preminuo u nesreći aviona kada se vraćao iz Cardiffa u Nantes, kamo je išao pozdraviti bivše suigrače. Pilot koji ga je prevozio, David Ibbotson, nije pronađen i smatra se mrtvim. Avion kojim je putovao pao je u Engleski kanal, a njegovo tijelo pronađeno je 6. februara, 67 metara ispod površine mora. Deset dana nakon toga pokopan je u Argentini.

Trenutno traje istraga o razlozima nesreće koja bi mogla potrajati i godinu dana. 

"Čekamo, pokušavamo razumjeti kako se to dogodilo, zašto se dogodilo Emilianu... Je li kriv aerodrom, pilot, posrednik koji je dogovorio let? Tražimo pravdu, jednostavno želimo znati istinu. Želimo znati je li bilo nemara, je li netko pogriješio, a ako je, onda da i odgovara za to. Istraga traje, do kraja godine bismo trebali znati što se dogodilo. Toliko je pitanja na koja nemamo odgovor, ali vjerujemo u pravdu. Moramo", pričala je Mercedes.

Kritizirala je Cardiff City koji pokušava izbjeći plaćanje odštete za Salu.

"Emiliano je potpisao ugovor ispred novinara, svi su to vidjeli. Moraju platiti. Naravno, i oni se bave istragom, ali moraju ispoštovati svoju riječ."

Učitaj još novosti