19. 03. 2019 - 23:12
Hoffenheim ima novog trenera
907
Shares
Hoffenheim ima novog trenera

NJEMAČKA

Hoffenheim ima novog trenera

Sport.ba
19. 03. 2019 - 23:12
0
Shares

Još prije početka tekuće sezone mladi njemački hit trener Julian Nagelsmann dogovorio je da će na ljeto 2019. napustiti klupu Hoffenheima i preuzeti Leipzig.

hoffenheim

Dugo se čekalo na pronalaženje njegovog nasljednika, skoro devet mjeseci, a onda je danas objavio dolazak Alfreda Schreudera.

Taj 46-godišnjak nije baš prepoznatljivo ime u svijetu fudbala, a dolazi s mjesta pomoćnog trenera Ajaxa. Međutim, njegovo imenovanje manje je iznenađujuće ako se zna da je od ljeta 2015. do januara 2018. bio pomoćnik baš u Hoffenheimu.
"Uzbuđeni smo jer možemo potvrditi da će Alfred Schreuder biti naš novi glavni trener. Bivši pomoćni trener vraća se u klub iz Ajaxa sljedećeg ljeta i potpisuje ugovor do 2022.", objavio je Hoffenheim.


"Alfred poznaje naše strukture i većinu ekipe. Svojom iznimnom stručnošću i strateškom, jasnom komunikacijom već je doprinosio uspjesima naše ekipe u prošlosti", dodao je direktor Alexander Rosen.

Hoffenheim je posljednje dvije godine igrao grupnu fazu Lige prvaka, ali u Nagelsmannovoj oproštajnoj sezoni izgubio je korak u Bundesligi, u kojoj je nakon 26 kola tek deveti.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti