19. 03. 2019 - 09:00
TAKO ONI TVRDE: 5 razloga zbog kojih će Abramovich prodati Chelsea
907
Shares
TAKO ONI TVRDE: 5 razloga zbog kojih će Abramovich prodati Chelsea

PREMIERSHIP

TAKO ONI TVRDE: 5 razloga zbog kojih će Abramovich prodati Chelsea

Sport.ba
19. 03. 2019 - 09:00
0
Shares

Situacija u Čelsiju nikad nije bila napetija.

Naime, Roman Abramovič se ne pojavljuje, otkazani su poslije sukoba zbog britanske vize radovi na novom stadionu, a Rus izgleda nema namjeru da više ulaže. "Skaju" je potvrđeno da je klub raspravljao juče o smjeni Sarija, ali nije donijeto rešenje, jedina koja postoje su Zola, pomoćnik aktuelnog trenera, ili Stiv Holand asistent Sautgejta u reprezentaciji.

sarri

Sve je izvesnije da klub napušta Azar, u ovom trenutku jasno je da neće potpisati ugovor, da je spreman da čeka još godinu i ode bez obeštećenja u Madrid.

morat-hazard

Real je spreman da plati oko 80 miliona eura, Čelsi traži oko 115 do 120 miliona što je previše za igrača koji ulazi u posljednju godinu ugovora. U ovom trenutku, dakle "Plavci" su leđima uza zid što je naravno podgrijalo priče o prodaji.

Ponovo se pojavljuje najbogatiji Britanac Ser Džon Ratklif, koji je u mladosti navijao za Junajted, ali već dugo ima sezonsku kartu Čelsija.

On je ponudio oko 2.1 milijardi funti prošle godine, ali je Roman odbio, traži oko 2.5 milijarde. Ipak, uz sadašnju situaciju, suspenziju dva prelazna roka, svakako da je to previše, ali i da će klub gubiti na cijeni.

Ratklif ne želi da plati toliki novac, izvori iz njegovog okruženja kažu da je dao detaljnu ponudu, da će u odmah početi izgradnju stadiona, odnosno rekonstrukciju, što je dodata vrijednost na kupovinu.

Javnost nabraja pet razloga zbog kojih bi Abramovič trebalo da proda klub:

1. Odnosi na relaciji Rusije i Engleske, odnosno nemogućnost da gradi i ulaže novac u te vrste poslova u UK.

roman-abramovic-2-620x350

2. Neizvjesnost oko budućnosti zbog haosa oko kazne i suspenzije kada su kupovine u pitanju.

3. Promašaji sa trenerima i nedostatak zamjene za Sarija za koga u klubu smatraju da je greška. Naime, niko od etabliranih trenera neće u Čelsi u ovoj situaciji.

abramovich-466100

4. Gubitak najboljeg igrača, Azara.

hazard

5. Trvenja u upravi, nedostatak organizacione strukture i veza između upravljačkog i sportskog sektora.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti