18. 03. 2019 - 22:56
KATASTROFA: Trener iz Novog Pazara dobio 7 godina zatvora zbog...
907
Shares
KATASTROFA: Trener iz Novog Pazara dobio 7 godina zatvora zbog silovanja

GROZNO

KATASTROFA: Trener iz Novog Pazara dobio 7 godina zatvora zbog silovanja

Sport.ba
18. 03. 2019 - 22:56
0
Shares

Kako piše Blic, 28-godišnji Turković priznao je da je prošlog ljeta nekoliko puta silovao dječaka kojemu je bio fudbalski trener.

Turković je uhapšen u petak popodne, nakon što se dječak povjerio školskom psihologu da je žrtva silovanja. Tinejdžer je ispričao da ga je Turković seksualno zlostavljao i silovao u njegovom stanu, kao i da je sve trajalo nekoliko mjeseci.

Turković je još 2014. godine uhapšen i osuđen u Austriji na 3,5 godine zatvora zbog iznude i seksualnog zlostavljanja djece.

Nakon odslužene kazne vratio se u Srbiju gdje je, kako bi sakrio kriminalnu prošlost, promijenio prezime - odbacio je očevo Turković i uzeo majčino Čolaković.

Ubrzo je počeo raditi kao trener u nekim klubovima čiji su predstavnici nakon njegovog hapšenja saopštili da je radio kratko i da je otpušten čim su saznali da je osuđivan u Austriji.

Kako je riječ o recidivistu, njegovom ponašanju tokom saslušanja, kao i to da je radio u školi fudbala okružen dječacima, u novopazarskoj policiji sumnjaju da je Turković silovao ili zlostavljao više djece, ali za to još uvijek nemaju dokaza.

U školi fudbala u kojoj je Turković radio kažu da je on primljen "na osnovu preporuke legende kluba" te da je nekoliko mjeseci pomagao trenerima i učio od njih.

Otpustili su ga početkom sezone čim su saznali za njegove zločine u Austriji.

(Sport.ba)

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Učitaj još novosti