17. 03. 2019 - 16:11
SRUŠIO JE DINAMO Sada njegov transfer ruši sve rekorde
907
Shares
SRUŠIO JE DINAMO Sada njegov transfer ruši sve rekorde

TRANSFERI

SRUŠIO JE DINAMO Sada njegov transfer ruši sve rekorde

Sport.ba
17. 03. 2019 - 16:11
0
Shares

Portugalski  Record piše da Liverpool želi dovesti 21-godišnjeg stopera Benfice, Francisca Ferreiru Feru.
U posljednjih nekoliko sezona Liverpool je na pojačanja potrošio više od pola milijarde eura, a očito Klopp na tome ne misli stati.

Klopp je u rekordnom transferu prošle sezone doveo Virgila van Dijka za 80 miliona eura, što se pokazalo kao fantastičan potez. Holanđanin se nametnuo kao najbolji stoper svijeta i ključni je igrač novog Liverpoola, a Redsi planiraju dovesti mu partnera u odbrani. Koji bi trebao postati najskuplji stoper u povijesti fudbala.

Prema pisanju portugalskog Recorda, otkupna klauzula Ferreire iznosi 85 miliona eura i ako Klopp odluči aktivirati je, srušit će svjetski rekord, kojeg je prethodno držao Van Dijk.
Mladi Portugalac je tek početkom drugog dijela sezone priključen je prvoj ekipi Benfice, a od tada je sakupio devet nastupa i postigao je tri gola u svim takmičenjima. U uzvratnom susretu osmine finala Europa lige zabio je krasan drugi gol za Benficu protiv Dinama.


Za stopera Benfice zainteresiran je i City, ali Record tvrdi da je izglednije da će Ferreira završiti na Anfieldu.


 


Dođe li Portugalac na Anfield, upitna je budućnost Dejana Lovrena u slavnom engleskom klubu. Redsi sigurno neće potrošiti toliki novac za igrača kojeg ne misle maksimalno iskoristiti na travnjaku.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti