17. 03. 2019 - 13:28
PLATILI SU GA 135 MILIONA, A SADA ODLAZI: Katastrofalna sezona...
907
Shares
PLATILI SU GA 135 MILIONA, A SADA ODLAZI: Katastrofalna sezona će kulminirati njegovim odlaskom

BARCA

PLATILI SU GA 135 MILIONA, A SADA ODLAZI: Katastrofalna sezona će kulminirati njegovim odlaskom

Sport.ba
17. 03. 2019 - 13:28
0
Shares

Barcelona je dosad u svojoj historiji dva igrača platila preko 100 miliona eura. Za Dembelea je dortmundskoj Borussiji iskrcala 120 "milja" u ljeto 2017., a samo pola godine kasnije mislili su da su dobili na jackpotu nakon što su preoteli Philippea Coutinha Liverpoolu za 135 miliona.

coutinho

Sad, s vremenskim odmakom, može se slobodno reći – Barca je bacila novac u vjetar i te masne kupovine nisu joj donijele ništa ili vrlo malo. S Dembeleom stalno nekakvi problemi, te zaspi na trening, te kasni na utakmice te se povrijedi igrajući igrice zbog čega je razvio i ovisnost, a Coutinho je jednostavno nestao nakon dobrog ulaska u sezonu.

barcelona-dembele-suarez-messi

Pritisak navijača blaugrane sve je veći, zvižduci s tribina Camp Noua sve su češći, a on se teško nosi s tim pritiskom. Trener Ernesto Valverde još uvijek vjeruje da može trgnuti Brazilca iz zimskog sna, ali čini se da je sam igrač počeo gubiti vjeru u to da se može nametnuti u katalonskom divu. Španjolski mediji bliski Barceloni pišu kako ozbiljno razmatra opciju promjene sredine jer ni sam nije očekivao da će imati toliko problema uklopiti se.

coutinho

Coutinho kao glavni razlog nesnalaženje vidi u tome što ga trener stalno "šalta" po pozicijama pa je češće na krilu nego u veznoj liniji gdje se ipak bolje snalazi.

A oni upućeniji tvrde da je razlog podbačaja – Lionel Messi! Što bi zapravo bio nastavak brazilskih problema u Barceloni jer je nešto slično prolazio i njegov sunarodnjak Neymar. Coutinho također nije razvio neki poseban odnos s Messijem, a niti sa Suarezom. Prema tome, i Coutinho smatra da se ne može razmahati na pravi način jer živi u prevelikoj sjeni 'kralja Lea'.

U dosadašnjem dijelu sezone u 40 utakmica upisao je skromnih devet golova i pet asistencija, a ako je i polovica od ovih glasina točna, za Coutinha bi stvarno bilo bolje da pronađe sreću u nekom drugom klubu. Samo, Barca sigurno ne misli izgubiti novac na brazilskom ofenzivnom veznom, a pitanje je tko je spreman platiti 135 miliona eura ili više za njegove usluge.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti