17. 03. 2019 - 12:29
NAJBOLJI NOKAUT U 2019. GODINI: Brutalni udarac koji je...
907
Shares
NAJBOLJI NOKAUT U 2019. GODINI: Brutalni udarac koji je uspavao Darrena Tilla

UFC

NAJBOLJI NOKAUT U 2019. GODINI: Brutalni udarac koji je uspavao Darrena Tilla

Sport.ba
17. 03. 2019 - 12:29
0
Shares

Ovaj kubansko-peruanski Amerikanac noćas je u Londonu brutalno nokautirao domaćeg dečka Darrena Tilla, čovjeka koji je baš u prošloj borbi izgubio Tyrona Woodleyja u borbi za pojas velter kategorije

UFC u Londonu nikad ne razočara pa tako nije niti ovaj put.

02

Odličan popis borbi pružio je vrhunski MMA svim prisutnima u O2 Areni u Londonu, a potez večeri definitivno pripao Jorgeu Masvidalu (33-13) koji je brutalno nokautirao Darrena Tilla (17-2-1). Leon Edwards savladao je Gunnara Nelsona, kojem je u kutu bio Luka Jelčić dok je Dominick Reyes nanio treći poraz u nizu Volkanu Oezdemiru, bivšem izazivaču pojasa poluteške kategorije Daniela Cormiera.

Sjećate se zabranjenih dvorišnih borbi? Onih koje su svojevremeno bile popularne na YouTubeu i u kojima je neprikosnoveni prvak i najveća zvijezda bio danas pokojni Kimbo Slice. E upravo je po dvorištima Floride u zabranjenim borbama Jorge Masvidal kao 19-godišnji klinac počeo svoj borilački uspon.

Ovaj kubansko-peruanski Amerikanac noćas je u Londonu brutalno nokautirao domaćeg dečka Darrena Tilla, čovjeka koji je baš u prošloj borbi izgubio od tadašnjeg prvaka Tyrona Woodleyja u borbi za pojas velter kategorije.

Masvidalu je ovo bio tek 14. nokaut u karijeri u 46. profesionalnoj borbi, a i prije borbe bio je specifičan po tome što je čak 27 njegovih okršaja otišlo do odluke sudaca (17 pobjeda, 10 poraza).

02

Noćas je u glavnoj borbi pokazao svoj standarno sjajan stand-up, a ključan je bio jedan detalj - promjena garda. Masvidal je netom prije nokauta prešao u kontragard što je zbunilo Darrena Tilla prije nego je sjevnuo opaki lijevi kroše.

On je odsjedo direktno na bradi borca iz Liverpoola, koji je pao kao pokošen. Dodatan udarac na podu ustvari nije bio niti potreban jer je Till već u padu bio gotov.

Masvidalovi udarci nisi bili potrebni ni nakon borbe kada je prilikom intervjua u backstageu 'izgubio glavu' i nasrnuo na pobjednika sunaslovne borbe večeri u kojoj je Leon Edwards podijeljenom odlukom pobijedio Gunnara Nelsona.

Edwards je odmah nakon pobjede izjavio da želi pobjednika glavne borbe pa je prilikom Masvidalova intervjua 'behind the scenes' u prolazu nešto dobacio. Masvidal mu nije ostao dužan, krenuo je prema njemu i kad mu je prišao pogodio ga s nekoliko direkata.

05

Jedan od njih napravio je Edwardsu posjekotinu na čelu pa je završio u bolnici na šivanju. Očekuje se da će UFC kazniti Masvidala zbog ovog incidenta.

 
(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti