15. 03. 2019 - 09:07
SRPSKO-SLOVENSKI OBRAČUN U NBA Dončić ostao u suzama
907
Shares
SRPSKO-SLOVENSKI OBRAČUN U NBA Dončić ostao u suzama

NBA

SRPSKO-SLOVENSKI OBRAČUN U NBA Dončić ostao u suzama

Sport.ba
15. 03. 2019 - 09:07
0
Shares

Nikola Jokić još jednom je bio junak Denvera. Košem za 100:99 uz zvuk sirene srušio je Dallas.

doncic-luka

Dallas je u Denver stigao s 11 poraza u prethodnih 12 utakmica, ali je većim dijelom utakmice djelovao kao ekipa koja je bliža pobjedi. Luka Dončić pogotkom u prvoj minuti posljednje četvrtine donio je velikih +12 Dallasu, a Jokić je u tim trenucima sjedio na klupi. 

Sve do šest i pol minuta prije kraja srpski centar nije postigao niti jedan poen iz igre. Više se posvetio razigravanju suigrača, ali to očito nije bio recept za pobjedu. U završnici je preuzeo odgovornost. 

U posljednjoj četvrtini dao je devet poena, uključujući i posljednji na susretu za pobjedu. Denver je u posljednju minutu ušao s poenom prednosti nakon pogotka Jokića sa slobodnog bacanja
Dončić, fenomenalni slovenski rookie, vratio je Dallasu prednost pet i pol sekundi prije kraja spektakularnim zakucavanjem uz prekršaj. Nije pogodio dodatno bacanje pa je Denver imao napad za pobjedu. 


Jokić je dobio loptu i nakon driblinga iz teške pozicije pogodio za pobjedu. Cijela dvorana slavila je srpskog košarkaša, a Dončić je uplakan gledao što se događa.


Dončić je susret završio s 24 poena, 11 skokova i devet asistencija. Junak Jokić postigao je 11 poena uz 14 skokova i osam asistencija. Najbolji strijelac utakmice bio je Denverov Paul Millsap s 33 poena i šutem 14-19.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti