15. 03. 2019 - 08:22
KAKO JE MAMIĆ IZGUBIO NAJBOLJEG STOPERA SVIJETA Umjesto...
907
Shares
KAKO JE MAMIĆ IZGUBIO NAJBOLJEG STOPERA  SVIJETA Umjesto Zagreba završio je u Liverpoolu

TRANSFERI

KAKO JE MAMIĆ IZGUBIO NAJBOLJEG STOPERA SVIJETA Umjesto Zagreba završio je u Liverpoolu

Sport.ba
15. 03. 2019 - 08:22
0
Shares

Znamo da stvar zvuči pomalo nevjerojatno, ali je istinita. Kada se, jednom prilikom stvarao atomski Dinamo koji je trebao igrati mnogo značajniju ulogu po plasmanu u Ligu prvaka, na Maksimir je trebalo “sletjeti” jedno danas zvučno, ali tada potpuno anonimno ime.

vandijk-klopp-liverpool

Naime, Virgil Van Dijk bio je meta Dinama! Trener Zoran Mamić tada je svom bratu Zdravku rekao kako bi možda ipak bilo bolje da se u klub vrati Gordon Schildenfeld, ako već Dinamo nema dovoljno novca za zadovoljavanje ambicija tadašnjeg Nizozemčevog poslodavca.. Ne kažemo da je pogriješio, jer i Schildenfeld je sjajan igrač, ali ko zna što bi bilo da je maestralni Holanđanin koji je protiv Bayerna odigrao fenomenalno, i zaista obukao Dinamov dres.

Van Dijk je za 78 miliona eura iz Southamptona prešao u Liverpool, a prethodno je igrao i u Celticu. Što bi se dogodilo da je 2015. godine Hampden Park zamijenio Maksimirom? Kako bi se dalje razvijala njegova karijera…

Dinamo je ponudio pet miliona Celticu, a Celtic je tražio sedam… To je bilo previše, pa je Van Dijk otišao u Southampton, a kasnije i u Liverpool, gdje danas prikazuje partije dostojne naziva ponajboljeg stopera svijeta.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti