13. 03. 2019 - 21:13
Alba poslije drame i preokreta do polufinala
907
Shares
Alba poslije drame i preokreta do polufinala

EUROKUP

Alba poslije drame i preokreta do polufinala

Sport.ba
13. 03. 2019 - 21:13
0
Shares

Košarkaši berlinske Albe slavili su na svom parketu u majstorici četvrtfinala Evrokupa protiv Unikahe iz Malage, rezultatom 79:75. Prvi meč je, podsjetimo, pripao Unikahi, iako je Alba vodila većim dijelom, ali je španski sastav u završnici došao do velikog preokreta i do pobjede.

Alba je uzvratila "brejkom" u Malagi, a večeras je bilo slično kao i u prvoj utakmici u "Mercedes-Benc Areni", samo što su timovi zamijenili uloge. Tijesno je bilo u prvih 20 minuta, ali je Unikaha na pauzu otišla sa tri poena viška.

Gosti su stekli i dvocifrenu prednost u trećem kvartalu, ali je Alba uspjela da se vrati, spustili su deficit na samo dva poena pred posljednjih 10 minuta. Ponovo dobra serija gostiju, koji uspjevaju da steknu nešto komforniju prednost, ali to nije obeshrabrilo Aitove pulene, koji dolaze do preokreta i pobjede u samoj završnici. Najpre je Hermanson dvojkom donio preokret u posljednjem minutu, Unikaha nije iskoristila naredni napad, da bi poto Giedraitis odlepio Albu na +3.

Ponovo neuspješan napad ekipe iz Malage, da bi pobjedu domaćina sa linije za slobodna bacanja overio Luk Sikma. Istakao se Pejton Siva sa 15 poena i 10 asistencija u pobjedničkom sastavu, pratili su ga Sikma (7sk) i Giedraitis sa po 14 poena, dok su po 10 dodali Hermanson i Saibu.

U redovima Unikahe nova dobra partija bivšeg centra Zvezde Matijasa Lesora, francuski reprezentativac je meč završio sa 18 poena i šest skokova, pola koša manje dodao je Sasu Salin, Dragan Milosavljević bez poena, sa samo dvije asistencije i jednim skokom.

U polufinale su se već plasirali Valensija i Uniks, sada je tu i Alba, pa se čeka još samo pobjednik duela između Asvela i MoraBank Andore.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti