13. 03. 2019 - 09:57
Sarajevo brani minimalnu prednost u Mostaru, Baka najavljuje...
907
Shares
Sarajevo brani minimalnu prednost u Mostaru, Baka najavljuje meč sezone: Ne smijemo primiti gol!

KUP BIH

Sarajevo brani minimalnu prednost u Mostaru, Baka najavljuje meč sezone: Ne smijemo primiti gol!

Sport.ba
13. 03. 2019 - 09:57
0
Shares

Revanš susreti četvrtfinala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine na programu su danas, a najzanimljiviji duel u ovoj fazi takmičenja u Mostaru igrat će Zrinjski i Sarajevo.

U prvom susretu lidera na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine Sarajevo je na Koševu slavilo s 1:0 golom Velkoskog s bijele tačke.

"Ovu utakmicu bih, s obzirom na bodovnu razliku u prvenstvu, nazvao utakmicom sezone, jer ako prođemo Sarajevo, ostali protivnici u eventualnom polufinalu i finalu su sigurno manje kvalitetni. Imamo jedan rezultat koji nam sigurno otvara nadu i mogućnosti da prođemo dalje, ali i opasan rezultat, jer ako mislimo proći dalje, ne bismo smjeli primiti pogodak. Treba se nadati da ćemo za 90 minuta postići gol, biti koncentrirani i ne dozvoliti protivniku prilike", kazao je trener "plemića" Blaž Slišković, koji neće moći računati na Abida Mujagića, Ivana Čurjurića, Nermina Hajdarevića i Dalibora Veselinovića.

U taboru Sarajeva, koje će u Mostaru braniti gol prednosti, ne kriju da imaju velike ambicije i u najmasovnijem bh. takmičenju.

"Imamo rezulat koji nije pretjerano ni dobar ni loš, ostavlja prostor da odigramo kvalitetno. Sigurno da imamo ambicije da idemo dalje, a da li ćemo uspjeti ostvariti dobar rezultat, ostaje da vidimo u srijedu. Što se tiče izmjena, vjerovatno će ih biti", rekao je šef struke "bordo" tima, Husref Musemić. 

Utakmica na stadionu Pod Bijelim brijegom počinje u 16 sati.

Na Gradskom stadionu u Banjoj Luci u 18 sati će se sastati Borac i Široki Brijeg, a gosti imaju prednost od 2:1 iz prvog meča.

Ekipa TOŠK-a u Tešnju u 15 sati dočekuje Zvijezdu iz Gradačca s prednošću od 2:0 iz prvog duela.

Četvrti susret igrat će se na Gradskom stadionu u Konjicu od 15 sati  na kojem ekipa Klisa iz Buturović Polja dočekuje Slogu iz Gornjeg Crnjelova. Prva utakmica završena je bez pobjednika 1:1.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti