12. 03. 2019 - 23:01
Građani bez milosti: Schalke sa sedam komada se vraćaju u Njemačku
907
Shares
Građani bez milosti: Schalke sa sedam komada se vraćaju u Njemačku

LIGA PRVAKA

Građani bez milosti: Schalke sa sedam komada se vraćaju u Njemačku

Sport.ba
12. 03. 2019 - 23:01
0
Shares

Poslije 3:2 u Gelzenkirhenu, ekipa Mančester sitija večeras je upisala još jednu pobjedu protiv njemačkog Šalkea, i to veoma ubjedljivu, rezultatom 7:0, za spektakularan plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Od samog početka su domaći dominirali na terenu, a jednu od prvih velikih prilika imao je Aguero, koji je u 14. minutu pogodio stativu.

Nekih pola sata su gosti odoljevali, a onda je počeo njihov košmar.

Igrao se 33. minut, Bruma je oborio Bernarda Silvu, poslije asistencije Gundogana, epilog svega je žuti karton za Brumu i jedanaesterac za domaće, ali poslije konsultacije sa VAR sobom.

Najstrožu kaznu izveo je Serhio Aguero - ''Panenkom'' je savladao Ralfa Fermana - 1:0 za ''Građane''.

Dva minuta kasnije, Aguero se našao u još jednoj šansi koju nije iskoristio, a to je samo  bio uvod u ono što se dogodilo u 38. minutu, kada je Sterling probio po desnoj strani, sve to je odlično ispratio Aguero, koji sa oko četiri metra šalje loptu u bliži ugao, kroz noge golmana gostiju - 2:0.

Opet je konsultovana VAR soba, jer je bilo neizvjesno da li je Sterling bio u ofsajdu prije nego što je krenuo u pomenuti prodor. Pauza je potrajala oko dva minuta, da bi na kraju potvrđen još jedan Aguerov gol - 2:0.

Ni to nije bilo sve u prvom poluvremenu, već u 42. minutu gosti su još jednom morali da vade loptu iz mreže. Sada je Sane umakao svojim čuvarima po lijevoj strani, izbio oči u oči sa golmanom Fermanom i rutinski ga savladao - 3:0.

Moglo je da bude i ubjedljivije, u posljednjim trenucima prvog poluvremena, Sterling je imao odličnu priliku, ali je šutirao pravo u Fermana.

Slična slika i u nastavku meča, Mančester siti i dalje stvara šanse, a Saneu je u 53. minutu poništen gol zbog ofsajda.

Ali, samo tri minuta kasnije, domaći su poveli sa 4:0. Sane je sa lijeve strane pronašao usamljenog Sterlinga na suprotnoj strani kaznenog prostora gostiju, a ovaj bez problema završava akciju. Opet nije moglo bez pomoći VAR-a, ali je utvrđeno da Sterling nije bio u ofsajdu.

Zatišje kada su golovi u pitanju potrajalo je do 71. minuta, a onda opet Sane u ulozi asistenta, dok se za egzekuciju se pobrinuo Bernardeo Silva - 5:0!

Gosti su jedva čekali kraj ovog meča, ali vrijeme je za njih suviše sporo prolazilo, pa su domaći u 77. minutu stigli i do šestog gola. Opet maestralni Sane u glavnoj ulozi, sada je ''spojio'' sa golom talentovanog rezervistu Fodena, koji izbija ispred Fermana, obilazi ga i pogađa za 6:0!

Dva minuta kasnije, Foden je mogao i do još jednog gola, odlično je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Ferman ovoga puta uspio da sačuva mrežu.

Ipak, nisu se ''Građani'' zadovoljili, pa u 84. minutu Gabrijel Žezus, na asistenciju Bernarda Silve pogađa sa ivice kaznenog prostora za konačnih 7:0!

Mančester siti: Ederson - Voker, Danilo, Laport (Delf od 72.), Zinčenko - Bernardo Silva, Gundogan, David Silva (Foden od 64.) - Sterling, Aguero (Garbijel Žezus od 64.), Sane.

Šalke: Ferman - Bruma, Stambuli, Sane, Ošipka - Serdar - MekKeni (Mendil od 74.), Konopljanka, Bentaleb, Burgštaler (Tešer od 79.) - Embolo (Skribski od 69.)

(Sport.ba)

Učitaj još novosti