12. 03. 2019 - 16:31
NEVJEROVATNA PRIČA STIŽE IZ NBA: Lakersi poharani povredama...
907
Shares
NEVJEROVATNA PRIČA STIŽE IZ NBA: Lakersi poharani povredama dovode profesora fizike koji ima samo dvije utakmice u NBA ligi

NBA

NEVJEROVATNA PRIČA STIŽE IZ NBA: Lakersi poharani povredama dovode profesora fizike koji ima samo dvije utakmice u NBA ligi

Sport.ba
12. 03. 2019 - 16:31
0
Shares

Pomor s ozljedama ponajboljih igrača (Lonzo Ball i Brandon Ingram su završili sezonu), kao i pošteda za LeBron Jamesa (neće igrati back to back utakmice), nagnale su Los Angeles Lakerse da popune roster s još jednim igračem. 

andreingram1

Tako je 10-dnevni ugovor potpisao Andre Ingram, koji je široj javnosti postao poznat pred kraj prošle sezone kada je ispisao jednu od najljepših priča u NBA ligi u posljednjih nekoliko godina. 

Ovaj bek još davne 2007. diplomirao fiziku na sveučilištu American, ali ga na draftu nitko nije izabrao. Ne računajući dvije utakmice za australski Perth, Ingram je proveo cijelu karijeru u razvojnoj ligi, uglavnom u razvojnoj momčadi Los Angeles Lakersa te prethodno u Utah Flasha. Nakon 10 godina i 384 utakmice u ovoj ligi, stigao je krajem prošle sezone poziv od LA Lakersa. 

andreingram2

Sa 32 godine na leđima, ostvario je san i debitirao u NBA ligi. I to na kakav način! Protiv Houstona je zabio 19 poena te dodao po tri skoka i blokade (a visok je samo 191 cm). U svojoj drugoj i zasad posljednjoj NBA utakmici, Clippersima je ubacio 5 poena i podijelio 6 asistencija.

andreingram3

Priliku za novo dokazivanje imat će u narednim danima, možda već noćas kada Lakersi gostuju kod Chicaga.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti