10. 03. 2019 - 19:05
APSOLUTNA DOMINACIJA Klub borilačkih vještina "Gazija"...
907
Shares
APSOLUTNA DOMINACIJA Klub borilačkih vještina

OSVOJILI SEDAM MEDALJA

APSOLUTNA DOMINACIJA Klub borilačkih vještina "Gazija" najbolji na Prvenstvu BiH u disciplini full contact

Sport.ba
10. 03. 2019 - 19:05
0
Shares

Klub borilačkih vještina "Gazija" Sarajevo je nastupio sa svojih sedam boraca na Prvenstvu Bosne i Hercegovine u disciplini full contact.

Na ovom takmičenju klub "Gazija" je proglašen za najbolji, te se posebno istakao peharima za najboljeg seniora (Haris Brko Biber) i najboljom seniorkom (Selma Baltić). Ukupno su osvojene četiri zlatne i tri srebrene medalje.

Osim Selme Baltić i Harisa Bibera, prvo mjesto u svojim disciplinama su osvojili Sanjin Alihodžić i Ahmed Imamović, dok su srebro za ovaj klub osvojili Adema Sadiković, Karoo Giyahi i Nuh Hebibović.

gazija

Klub borilačkih vještina "Gazija" Sarajevo, registrovan je 2004. godine u Sarajevu. Predsjednik ovog kluba doc. dr Tarik Kurbegovć ističe: "Ciljevi, planovi i program kluba jeste 'Sportom protiv droge,kocke i ostalih devijacija u društvu'. A u takmičarskom dijelu, klub je postigao vrhunske rezultate, kako na domaćim tako i na međunarodnim takmičenjima. Cilj našeg kluba jeste pravilan razvoj djece i omladine, unapređenje zdravlja. Kao i otkrivanje, vođenje i praćenje talentovane djece. Stvaranje samopouzdanja I zdrave ličnosti, razvoj interesovanja i ljubavi prema ovom sportu. Treninzi u nasem klubu su besplatni za sve ljubitelje ovog sporta. Sve troškove treninga i takmičenja snosi sam klub."

Trener Gazija, Muhamed Šabanović, dobitnik najvećeg ratnog priznanja "Zlatni Ljiljan" kaže: "Kroz klub je do sada sada prošao veliki broj članova,  koji su sada uzorni građani, uspješno integrirani I korisni članovi društva, ali prije sve bez kompleksa na svoju vjeru, naciju i svoju državu, koji ponosno nose zastavu na svim internacinalnim takmičenjima i hrabro brane njene boje. Kroz ovaj klub pokušavamo da zajedno unaprijedimo sebe i okruženje u kojem živimo, da bi nam svima bilo bolje i ljepše. Klub ima i humanitarnne aktivnosti unutar kluba kako bi svojim članovima pomogli u prevazilaženju svih vrsta poteškoća, te izgrađivali osjećaj sigurnosti i pozitivan pogled na budućnost i društvo u cjelini."

Učitaj još novosti