09. 03. 2019 - 10:22
SKANDAL U ŠKOTSKOJ: Navijač uletio na teren i potukao se sa...
907
Shares
SKANDAL U ŠKOTSKOJ: Navijač uletio na teren i potukao se sa igračem

ŠKOTSKA LIGA

SKANDAL U ŠKOTSKOJ: Navijač uletio na teren i potukao se sa igračem

Sport.ba
09. 03. 2019 - 10:22
0
Shares

Ovo se dešava već drugi put u samo sedam dana škotski prvoligaš Hibernian dospio je na naslovnice u Velikoj Britaniji, ali ne zbog nogometa nego zbog divljanja navijača.

Krajem prvog poluvremena igrač gostujućeg Rangersa James Tavernier spremao se izvesti aut. Potpuno neočekivano jedan domaći navijač preskočio je ogradu, dotrčao mu iza leđa i izbio loptu koju se Tavernier spremao uzeti s travnjaka.

kevin-mcbride-hibernian-v-rangers-cpjj0kd9ew-l

Ljutiti Tavernier ga je odgurnuo nakon čega mu se navijač suprotstavio. Želio ga je udariti, ali su dotrčali redari i spriječili ga. Gostujući igrač prošao je bez ozljeda, ali 21-godišnjeg huligana je odvela policija.

"Bijesan sam. Navijači su opet osramotili klub i to je potpuno neprihvatljivo. O čemu će se sad pričati u novinama? Što će biti na naslovnicama? Svi će pričati samo o ovom idiotu. Tko normalan smatra da je uobičajeno preskakati ogradu? On i svi njemu slični osjetit će svu silu koju spremamo u borbi protiv huliganizma", rekla je Hibernianova direktorica Leeann Dempster i dodao da će huliganu doživotno biti zabranjen pristup nogometnim utakmicama.

02

Prošlog tjedna je drugi Hibsov huligan s iste tribine na stadionu Buckfast bočicom gađao Celticova nogometaša Scotta Sinclaira. Promašio ga je, ali je incident bio oštro osuđen u svim otočkim medijima. Hibernian je prije utakmice s Rangersima zamolio navijače da se normalno ponašaju, ali opet je zabilježen incident.

"Jasno mi je da ljude ponese atmosfera i naboj na utakmici. Jasno mi je da popiju koju previše prije nego što dođu na stadion. No, postoje pravila ponašanja na stadionima kojih se svi moraju pridržavati", rekao je trener domaćina Paul Heckingbottom.

(Sport.ba)

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Učitaj još novosti