06. 03. 2019 - 08:54
TO MOŽE SAMO ON: Cristiano Ronaldo zarađuje i dok spava, a evo...
907
Shares
TO MOŽE SAMO ON: Cristiano Ronaldo zarađuje i dok spava, a evo i kako

SJAJNI PORTUGALAC

TO MOŽE SAMO ON: Cristiano Ronaldo zarađuje i dok spava, a evo i kako

Sport.ba
06. 03. 2019 - 08:54
0
Shares

Prema aktuelnoj Forbesovoj listi sportaša koji najviše zarađuju, onoj iz 2018. godine, Cristiano Ronaldo drži bronzanu medalju. Ispred njega su boksač Floyd Mayweather koji je nedodirljiv na vrhu s 285 milijuna dolara (275 od 36 minuta borbe s Conorom McGregorom (!!!), a 10 od sponzora/reklama) te njegov nogometni rival Leo Messi sa zarađenih 111 milijuna (84 od plaće/bonusa te 27 od marketinga).

floydmayweatherjr

Portugalac je prema zadnjem "popisu sportskih bogataša" zaradio 108 milijuna dolara od čega 61 isključivo od nogometa, a ostalih 47 milijuna od raznih nenogometnih ugovora. I dok u nogometnoj plaći zaostaje za Argentincem, u ovim drugim stvarima šije Messija za gotovo dvostruko. Kad pogledate paletu usluga/proizvoda koju nudi, to i nije čudno.

Jednom davno, poznati američki reper Jay-Z skovao je stih: "I'm not a bussinesman, I'm bussines, man" (Ja nisam poslovni čovjek, ja sam posao, čovječe). A isto se može reći i za Cristiana. Čovjek je hodajuća tvornica novca.

Znate ono kad neki nogometaš potpiše masni ugovor pa mu izračunaju koliko zarađuje u sekundi, koliko zaradi dok osam sati spava... E pa, Cristiano doslovno zarađuje i dok spava jer je toliko razgranao svoje nenogometne djelatnosti da je davnih dana mogao objesiti kopačke o klin i živjeti od svojih ulaganja.

Pazite ovo, čovjek ima svoje hotele! Točnije, u poslu je s jednom portugalskom turističkom tvrtkom, Pestana Hotel Group, pa se i hoteli zovu – Pestana CR7. Dva takva otvorena su u Portugalu, na rodnoj Madeiri i u Lisabonu, 2020. bi se trebao otvoriti jedan u Marrakechu, a u planu su hoteli u New Yorku i Parizu.

U toj ugostiteljskoj branši pustio je krakove i u području restorana. Zajedno s Rafom Nadalom, Pau Gasolom i Enrique Iglesiasom drži franšizu Grupo Mabel Capital i imaju lanac restorana u Madridu, Miamiju i na Ibizi. A ima udio i u Zeli koja drži restorane na Ibizi i u Londonu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

About last night! Amazing dinner at @zelalondon ????????????

Objavu dijeli Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Naravno, samodopadan kakav već jest, otvorio je i vlastiti muzej na Madeiri ispred kojeg dominira njegova statua. A turisti mogu obići muzej, vidjeti brojne nagrade i trofeje koje je osvojio te baciti selfie uz kolosalan kip CR-a.

Svako od nas barem je jednom naletio na reklamu Cristiana Ronalda s donjim rubljem, a osim toga, postoji i cijela linija parfema i ostale kozmetike s njim kao zaštitnim znakom. Portugac je i inače poznat po svom besprijekornom izgledu, a i ostale želi učiniti takvima. Pa je uložio u kliniku Insparya koja se bavi - transplantacijom kose. Ronaldo drži 50 posto udjela u tvrtki, a za glavnu i odgovornu imenovao je svoju partnericu Georginu Rodriguez. Inače, u ovaj je posao uložio 25 milijuna eura!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Business day ????❤️

Objavu dijeli Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Jedina stvar u koju se upustio, a koja zasad nije dala rezultata jest, ironije li, posao s teretanama i fitnessom. Planirali su otvoriti 100-150, zasad rade samo dvije u Madridu.

Za pokrenute igrice za mobitele (Cristiano Ronaldo Soccer Clash i Ronaldo Kick'n'Run) ne znamo koliko su uspješne, no svaki put kad mu dođe „teško“ zbog lošeg biznisa s teretanama, uvijek se može sjetiti svog privatnog aviona Gulfstream G200 koji vrijedi 19 milijuna eura i kojega, kad ga sam ne koristi, iznajmljuje za 3000 eura po satu. U 2018. je navodno samo od toga zaradio milijun eura!

(Sport.ba)

Učitaj još novosti