03. 03. 2019 - 11:53
OVO NISTE ZNALI O NJEMU: Cro Cop je bio redar i živio je na Savi
907
Shares
OVO NISTE ZNALI O NJEMU: Cro Cop je bio redar i živio je na Savi

NEVJEROVATNO

OVO NISTE ZNALI O NJEMU: Cro Cop je bio redar i živio je na Savi

Sport.ba
03. 03. 2019 - 11:53
0
Shares

Studentski dom Stjepan Radić u Zagrebu je najpoznatiji dom u Hrvatskoj. To je mjesto gdje su generacije i generacije studenata provele svoje studentske dane. Mjesto gdje se partija, uči, druži i uživa u blagodatima studentskog života.

mirko-filipovic-cro-cop

No malo je poznato da je na Savi, što je popularni naziv za ovaj dom, živio najjači čovjek u Hrvatskoj. Da, naravno, riječ je o Mirku Filipoviću. Cro Cop je na Savu doselio 1994. godine, sa 400 maraka u džepu koje mu je dala mama, a tamo je proveo jednu godinu i živio je kao ilegalac dok je sa strane radio poslove kako bi preživio.

Prije četiri godine, Mirko je posjetio svoje staro mjesto stanovanja i održao predavanje za studente. Legendarno Kino Forum bilo je premalo za sve znatiželjne, a u tu malu prostoriju se natiskalo oko 400 ljudi.

"U to vrijeme sam kao zaštitar radio u Bestu te pohađao Policijsku akademiju. Prvi cimer je izgledao kao Kurt Cobain, a poslije sam dobio drugog cimera koji je bio čista suprotnost. Taj je sobu čistio i dan i noć. Jednom prilikom sam se vratio s posla u 3-4 ujutro i zatekao ga kako čisti prozore. To mi se svidjelo." - rekao je tada Cro Cop koji je živio u 7. paviljonu, u sobi 22.

cro-cop

Danas, 25 godina poslije, brojni studenti su prošli kroz tu sobu, ali posebno je to kada znate da je tu živio veliki Mirko koji je u ringu proveo čak 23 godine.

"Naravno da ga volim, pratim njegove borbe već dugo vremena, smatram kao pozitivnu osobu i jako dobrog borca, njegovi high kickovi ljevice ce biti upisane u historiju" - kaže nam student Ivan koji već godinama živio blizu sobe, u prizemlju gdje je nekada živjela legenda borilačkih sportova.

Mirka studenti jako vole, što zbog njegove osobnosti, a što zbog njegove skromnosti. Doslovno je došao iz ničega i predstavio se borilačkom svijetu kao velika zvijezda. Naravno, studenti su marljivo i pratili njegove borbe, ali svima je jako žao što je morao u prijevremenu mirovinu. Mirko je prije tjedan dana dobio moždani udar i zbog toga se morao povući iz najdražeg sporta

"Prvi njegov meč pogledao sam 2008. kada je razbio Japanca Mizuna, a definitivno najdraži meč je pobjeda protiv Gonzage u uzvratnom meču. Ajme, kako ga je samo razbio. Žao mi je što je otišao na ovakav način jer znam da je borac u srcu, ali zdravlje ne pita. Najvažnije je da je sve dobro prošlo. Ima 10 pobjeda u nizu, tako da je otišao kao heroj ."- kaže nam student.

Studentski život na Savi najpoznatiji je i po izlascima i druženjima. Studentska srijeda nezaobilazna je za sve ljubitelje zabave, a studenti su dosta i inovativni. U malim sobama od 13 m2 znalo se nagurati i do 20 osoba, što je ipak znanstvena fantastika.

No, Mirko nije baš volio izlaske jer je u to vrijeme marljivo trenirao.

"Ne pijem alkohol. Tada nisam volio izlaske, baš kao ni sad. Jednostavno mislim da je to gubljenje vremena. Treniram i petak i subotu tako da više volim odmoriti." - kaže Cro Cop.

crocop-mirkofilipovic

Jedna od najpoznatijih anegdota koja se veže uz Mirka i Savu su crvene tenisice! Živio je tako hrvatski borac u domu, radio kao zaštitar i zarađivao za život. Velika želja su mu bile predivne Nike tenisice koje je napokon uspio priuštiti, ali onda ga je dočekao šok! Jedan od nedostataka toga kada živite u prizemlju je taj što ne smijete ostavljati stvari na prozoru.

"Kupio sam bio baš lijepe crvene Nike tenisice. I stavio ih na prozor, baš naivno. Iduće jutro ih nije bilo. Pogledao sam da možda nisu pale, ali ne, ne. Jedan od težih trenutaka mog boravka na Savi." - ispričao je kroz smijeh Mirko.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti