02. 03. 2019 - 08:27
CRO COP POSLAO JASNU PORUKU: Mirko Filipović se oprostio od...
907
Shares
CRO COP POSLAO JASNU PORUKU:  Mirko Filipović se oprostio od svojih navijača uz ove riječi

MMA

CRO COP POSLAO JASNU PORUKU: Mirko Filipović se oprostio od svojih navijača uz ove riječi

Sport.ba
02. 03. 2019 - 08:27
0
Shares

Ovo je kraj karijere Mirka Filipovića. To je otkrio  legendarni Cro Cop u petak navečer kada je gostovao na Dnevniku Nove TV, a kao razlog je naveo šlog koji je doživio u ponedjeljak na jutarnjem treningu.

mirko

Bila je ovo kap koja je prelila čašu i u penziju natjerala onoga koji joj se godinama uporno i uspješno opirao. S 44 godine na leđima Mirko će konačno poslušati doktore i ozbiljno shvatiti najnoviji problem, a u karijeri ih je definitivno imao na bacanje.

Cro Cop u ring više neće, a povlači se kao veliki pobjednik s čak 10 uzastopnih trijumfa, što je njegov personalni rekord u bogatoj karijeri koja ga je učinila jednim od najpoznatijih hrvatskih sportaša, ali borca s ogromnom bazom navijača iz svih dijelova svijeta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

????

Objavu dijeli Mirko Filipović (@crocop1009)

"Što se tiče borbi, toga više nema. Nažalost, nitko nije htio ovakav kraj, ali tako je, to je život. Sada je plan da tri mjeseca uzimam lijekove, a moram izbaciti bilo kakav fizički kontakt", s posebnom je težinom u glasu otkrio Mirko Novoj TV.

Ubrzo nakon obraćnja na televiziji uslijedilo je i ono namijenjeno njegovim prijateljima i obožavateljima preko društvene mreže instagram:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dragi prijatelji,zadnja borba je bila i moja posljednja borba.nekoliko puta sam najavljivao kraj pa se vracao jer je to bilo jace od mene ali sada je zaista kraj.u ponedjeljak na jutarnjem treningu dozivio sam mozdani udar.da ne duljim,imao sam ogromnu srecu da me nije paraliziralo ili deformiralo lice.danas sam izasao iz bolnice i osjecam se dobro,i nadam se da ce tako i ostati.liječničke upute i upozorenja sam shvatio vise nego ozbiljno i sada je ispred mene faza oporavka gdje moram biti vrlo discipliniran.nakon cca 3 mjeseca ukoliko magnetna rezonanca pokaze da je oporavak bio uspjesan moći cu nastaviti sa treninzima ali vise nikada necu smjeti sparirati i primati udarce u glavu jer bi to bilo prerizično a kamoli se boriti.ali sve je to zivot.ovo je upozorenje koje sam ozbiljno shvatio.zahvaljujem svima koji ste me pratili tokom moje karijere i bili uz mene i u pobjedama i u porazima.imao sam bogatu i jako dugu karijeru i zaista nemam žaliti za ičim.hvala svima❤️

Objavu dijeli Mirko Filipović (@crocop1009)

O Filipoviću su se raspisali i brojni strani mediji, a jednu zanimljivu ideju, ili bolje rečenu naredbu, dao je Chamatkar Sandhu, inače ugledni ESPN-ov novinar specijaliziran za borilačke sportove.

"Puno sreće Mirku Cro Copu, apsolutnoj legendi. Također, niko, i kada to kažem stvarno mislim niko, ne bi smio koristiti 'Wild Boys' pjesmu za izlazak na borilište. Umirovite i tu pjesmu."

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti