27. 02. 2019 - 14:17
REAL PUSTOŠI BUNDESLIGU Za 200 miliona eura dolaze četiri...
907
Shares
REAL PUSTOŠI BUNDESLIGU Za 200 miliona eura dolaze četiri sjajna mlada igrača

TRANSFERI

REAL PUSTOŠI BUNDESLIGU Za 200 miliona eura dolaze četiri sjajna mlada igrača

Sport.ba
27. 02. 2019 - 14:17
0
Shares

Iz dana u dan stižu nam vijesti iz Španjolske vezane za transfere Reala i Barcelone. Mijenjaju se imena igrača za koje su ta velikana zainteresirana, mijenjaju se iznosi koje Real i Barca trebaju platiti kako bi se ispunile njihove želje, ali vijesti se cijelo vrijeme gomilaju. Posljednju je donio španjolski nogometni tabloid Don Balon koji tvrdi da Real na oku ima četiri mladića iz Bundeslige kao potencijalna pojačanja.

Očekivano, na listi se nalazi 18-godišnji Jadon Sancho kojeg je Borussia iz Dortmunda u ljeto 2017. dovela iz Manchester Cityja da nepunih 8 miliona eura, a koji trenutno vrijedi 10 puta više. I 'Kraljevski klub' se uključio u utrku za njegovim dovođenjem, a iznos kojeg će Borussia inkasirati za njega mogao bi 'debelo' premašiti 100 miliona eura.

Real želi još jednog mladog stranca iz Dortmunda. Riječ je o 19-godišnjem stoperu Dan-Axelu Zagadouu, još jednom igraču na kojem će Borussia odlično zaraditi. Naime, on je u ljeto 2017. došao iz PSG-a kao slobodan igrač, a sada ga Transfermarkt procjenjuje na 20 miliona eura.

Njegov vršnjak Kai Havertz igra u veznom redu Bayera iz Leverkusena, a već ima i 2 nastupa za reprezentaciju Njemačke. Njega predsjednik Reala Florentino Perez vidi kao idealno pojačanje za vezni red, a problem s Havertzom je taj što su njemački mediji već pisali kako je Bayern jako blizu njegovog dovođenja ovog ljeta.

Problema zato Real neće imati s dovođenjem još jednog igrača dortmundske Borussije, 20-godišnjeg Achrafa Hakimija. Naime, ovaj desni bočni, koji ima 18 nastupa za reprezentaciju Maroka, već je igrač Reala koji je posuđen u Dortmund do ljeta 2020., a kako se dokazao kao standardni prvotimac u Bundesligi, na Santiago Bernabeu smatraju kako će pomoći i Realu.

Sancho, Zagadou, Havertz, Hakimi. Jedan je već igrač Reala, hoće li mu se priključiti još netko s ovog popisa? Za svu preostalu trojicu Madriđani bi mogli dati oko 200 miliona eura. Puno? Nije im prvi put da toliko troše.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti