27. 02. 2019 - 11:55
BOKSERI PSUJU JEDAN DRUGOM Odgođen proljetni revanš Furyja i...
907
Shares
BOKSERI PSUJU JEDAN DRUGOM Odgođen proljetni revanš Furyja i Wildera

BOKS

BOKSERI PSUJU JEDAN DRUGOM Odgođen proljetni revanš Furyja i Wildera

Sport.ba
27. 02. 2019 - 11:55
0
Shares

Amerikanac i Britanac neće u ring 18. maja kako je bilo planirano

wilder-fury1

Borba između Tysona Furyja i Deontaya Wildera neće se dogoditi u proljeće. Iako je WBC nakon njihovog meča 1. decembra u Los Angelesu zahtijevao brzi revanš, ništa od toga neće se dogoditi uskoro, prenio je Yahoo Sports.

Naime, Fury je nedavno s ESPN-om potpisao ugovor težak 80 miliona funti, a budući da je Wilder vezan sa Showtimeom, to je odmah značilo problem.
"Wilder protiv Furyja nije borba koja će se sljedeća dogoditi. WBC federacija dobila je obavijest kako će Fury biti u drugoj borbi, a iako Wilder ima želju za revanšom, borba između njih bit će pomjerena za kasniji datum", rekao je prvi čovjek WBC-a Mauricio Sulaiman.

Dvoboj je bio zakazan za 18. maja, a Wilder će svejedno tada u ring, vjerojatno s Dominicom Breazealeom.

"Ovo je bilo kao da nam je netko ispustio balon. Bili smo vrlo uzbuđeni zbog revanša i izgubili smo nekoliko mjeseci da bismo završili posao. Odlučit ćemo brzo", istakao je Sulaiman.

Wilder je, pak, na Twitteru prozvao Furyja s kojim bi se mogao sučeliti tek na kraju godine.

"Žao ti je, ku*kin sine. Znali smo da si to rekao jer si znao da se ne boriš sa mnom. Tražio si prvo borbu za za zagrijavanje. Ne krivim te, i ja bih isto učinio da mi je mozak rasut po cijelom ringu."

(Sport.ba)

Učitaj još novosti