19. 02. 2019 - 14:44
MESI U JUVENTUSU ??? Malo je falilo
907
Shares
MESI U JUVENTUSU ??? Malo je falilo

TRANSFERI

MESI U JUVENTUSU ??? Malo je falilo

Sport.ba
19. 02. 2019 - 14:44
0
Shares

Proslavljeni italijanski strateg Fabio Kapelo jedan je od stručnjaka koji je rano primjetio talenat Lionela Mesija. Argentinac ne prestaje da ga oduševljava, a bivši trener Juventusa je otkrio i priču od koje strahuje svaki navijač Barselone - Mesi u dresu nekog drugog velikana.

Bilo je to prije 14 godina, neposredno prije debija Argentinca u dresu katalonskog giganta. Pravilo koje je dozvoljavalo samo tri stranca na terenu spriječilo je današnjeg kapitena prvaka Španije da i ranije debituje u dresu kluba u kome je proveo čitavu karijeru. Kapelo otkriva da je malo falilo da se Argentinac fudbalskom svijetu predstavi u dresu Juventusa, koga je on vidio kao nekog ko može da podigne "staru damu" na veći nivo.

capello

- Istina je da sam pitao Rajkarda da mi pozajmi Mesija dok sam vodio Juventus. Kada je igra stala kada su igrali za Gamper trofej 2005. godine otišao sam do Rajkarda i rekao mu: Ne može da igra kod tebe jer već imate tri stranca. Zašto ga ne pošalješ kod mene na pozajmicu na godinu dana." Rajkard mi je odgovorio: "Raščistićemo tu situaciju za tri ili četiri mjeseca i iz tog razloga ne mogu da to učinim. Zato se toliko čekalo na Mesijev debi. Znam vrijednost mojih defanzivaca i kada sam vidio kako Mesi igra odmah sam znao da je poseban. Vidio sam da radi stvari koje ne padaju na pamet drugim igračima - otkrio je Kapelo anegdotu koja je mogla da zauvjek promeni historiju svjetskog fudbala.

Kapelo je nedavno iznjeo niz komplimenata na račun argentinskog superstara.

- Leo Mesi nije fudbaler, on je genije i jedini je genije u svijetu fudbala. Nije osvojio mnogo "srebrnine" sa Argentinom jer ne može da učini sve sam - smatra italijanski strateg.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti