16. 02. 2019 - 17:18
Uvjerljiva pobjeda Čelika protiv Viteza
907
Shares
Uvjerljiva pobjeda Čelika protiv Viteza

USPJEŠNA GENERALKA

Uvjerljiva pobjeda Čelika protiv Viteza

Sport.ba
16. 02. 2019 - 17:18
0
Shares

Nogometaši Čelika danas su na svom stadionu odigrali generalku pred nastavak prvenstva sa federalnim ligašem iz Viteza.

Nekoliko minuta pred sami početak utakmice navijači su postigli dogovor s predstavnicima kluba tako da je zapadna tribina ipak bila otvorena.

Igrao se drugi minut kad je zbog neopreznog starta povredu zadobio Nermin Jamak i bio primoran napustiti teren. Gostujući igrači u 5. minuti prave kontranapad, ali na golu Čelika je bio siguran Bojan Pavlović. Nakon još jednog oštrog starta igrača Viteza, u 7. minuti je došlo do naguravanja skoro svih igrača i prekida koji je trajao nekoliko minuta. Uslijedio je period igre u kojem su igrači Čelika stvarali pritisak na odbranu gostiju, ali bez učinka.

U 26. minuti Anel Dedić postiže eurogol za vodstvo Čelika. Izveo je slobodan udarac iskosa sa desne strane i prebacio živi zid te pogodio gornji ugao gola za 1:0.

Samo što se krenulo sa centra, igrači Čelika oduzimaju loptu, Dušan Hodžić prolazi preko lijeve strane i ubacuje loptu u šesnaesterac Viteza, gdje je spreman bio Haris Dlaver i sa pet metara pogodio za 2:0. Igrao se 76. minut, kad je Ševko Okić prizemnim udarcem pogodio za konačnih 3:0.

Čelik je utakmicu počeo u sastavu Pavlović, Hodžić, Maletić, Vrhovac, Livaja, Grahovac, Jamak, Jurina, Dedić, Okić i Dilaver. Još su igrali Vardo, Pecelj, Blažević, Alispahić, Žuna, Baban, Adilović, Marković, Čubara.

Vitez je startao u sastavu Kragić, Bešić, Sarvan, Čakar, Gačan, Marković, Kadrić, Rovčanin, Sivac, Zec i Čatić. Još su igrali: Topalović, Salihagić, Fazlić i Vujica.

Učitaj još novosti