13. 02. 2019 - 08:26
TAKO TO BIVA: Kada Šefik Ibrahimović zapjeva, nastaje šou u kafani
907
Shares
TAKO TO BIVA: Kada Šefik Ibrahimović zapjeva, nastaje šou u kafani

OTAC LEGENDE

TAKO TO BIVA: Kada Šefik Ibrahimović zapjeva, nastaje šou u kafani

Sport.ba
13. 02. 2019 - 08:26
0
Shares

Šefik Ibrahimović pod stare dane gradi karijeru pjevača narodne muzike, a najveći hit mu je "Sine moj, Zlato, Zlatane". Kafana i alkohol su ga svojevremeno koštali i razvoda od Ibrine majke Jurke.

02

Ako ste se pitali ko je i šta je otac Zlatana Ibrahimovića, jednog od najboljih fudbalera današnjice, evo i odgovora!

Zove se Šefik, preziva - logično Ibrahimović, a pod stare dane pravi karijeru pjevača narodne muzike! Veće uspjehe i bolji štimung ima u balkanskim kafanama po celoj Evropi nego na Jutjubu, gdje njegov kanal prati nekoliko hiljada fanova narodnjaka.

Šefik, poznat i po nadimku Kinko, posvetio je dvije pesme Zlatanu (Sine moj, Zlato, Zlatane), rodnoj Bijeljini (Lijepa si, Bijeljino) i Bosni (Vraćam ti se, Bosno), a prvi snimak datira iz 1991. godine, kada je gostovao na TV Sarajevo s pesmom "Teško je voljeti".

Inače, Šefik je oduvijek voleo kafanu, a uz nju i alkohol, zbog čega se raspao brak s Ibrahimovićevom majkom Jurkom. Zlatan je karijeru počeo u timu MBI zajedno sa svojim švedskim vršnjacima, da bi se poslije nekoliko godina preselio u tim FBK Balkan. Razlika između dva kluba je bila drastična i stvarali su je očevi na tribinama. Dok su očevi igrača u MBI davali podršku uzvicima "Ajmo, momci. Dobro je!", dotle su u novom klubu očevi psovkama čašćavali
svoju decu.

"Vikali su;:"Je*em ti mater u pi**u!" Mislio sam, odlično, baš kao kod kuće. Ovdje mi je dobro. On nije gledao moje utakmice, niti me ohrabrivao sa školom. On je imao svoje pijančenje, svoj rat i svoju jugoslovensku muziku." - napisao je Zlatan u autobiografiji.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti