12. 02. 2019 - 20:17
IZUZETNO EMOTIVNA OBJAVA Saline sestre potpuno rasplakala...
907
Shares
IZUZETNO EMOTIVNA OBJAVA Saline sestre potpuno rasplakala svijet: Anđele moj, fališ nam...

ROMINA JE NEUTJEŠNA

IZUZETNO EMOTIVNA OBJAVA Saline sestre potpuno rasplakala svijet: Anđele moj, fališ nam...

Sport.ba
12. 02. 2019 - 20:17
0
Shares

Svijet i dalje tuguje za nesretnim Emilijanom Salom, kojeg nažalost nismo dočekali da vidimo u dresu Cardiffa kako puni mreže u Premiershipu. Argentinac je izgubio život nakon što se srušila letjelica u kojoj su bili pilot i on.

sala

Neutješna je i njegova sestra Romina, koja se još jednom emotivnom objavom na društvenim mrežama oprostila od voljenog i neprežaljenog brata. Naime, Romina je sinu navukla plavi dres s brojem 9, isti onaj koji je Emiliano trebao nositi u Cardiff Cityju. 

sala

"Moj anđele, zagrli me dušom. Anđele neukroćenih krila, volim te. Znam da će uvijek biti svjetlost koja će mi osvjetljavati put, a ja ću ti reći, pamtit ćemo svaki trenutak sreće koju smo imali, svaki zagrljaj, svaku emociju, svaki osmijeh koji si posvetio njemu i ljubav koju si mu dao. Volimo te i jako nam fališ", napisala je Romina.

Nakon skoro tri sedmice potrage, na dnu Engleskog kanala pronašli su olupinu aviona u kojem su argentinski nogometaš i britanski pilot Dave Ibbotson letjeli iz Nantesa prema Cardiffu. Identificirali su tijelo Emiliana Sale, a za pilotom još uvijek tragaju.

sala

Emiliano Sala nije se utopio, već su kobne bile povrede glave i trupa, objavio je engleski "Sun" rezultate obdukcije. Salino tijelo pronađeno je prije nekoliko dana u avionu koji je lociran na dnu La Manchea nakon tačno 17 dana potrage, a identificirali su ga po otisku prsta. Odmah je odvezen brodom u Englesku gdje je obavljena obdukcija.

sala

Podsjećamo, Emiliano Sala bio je u avionu koji je 21. januara poletio iz Nantesa gdje je Argentinac bio kako bi se oprostio od saigrača. Avion je nestao iznad Engleskog kanala, potraga je obustavljena nakon tri dana, a porodica je, uz pomoć mnogih slavnih nogometaša, nastavila privatnu potragu koja je dala rezultate već nakon dva dana.

sala

sala5

sala4

sala1

sala

sala-vaha2

sala1

sala1

emiliano-sala2

Učitaj još novosti