11. 02. 2019 - 16:02
"VIŠĆA, BAJIĆ, MILOŠEVIĆ...", SAMO NJEMU VJERUJU: Frizer Alen...
907
Shares

VELIKI USPJEH

"VIŠĆA, BAJIĆ, MILOŠEVIĆ...", SAMO NJEMU VJERUJU: Frizer Alen Demirović svakog mjeseca ide u Istanbul da "sredi" bosanske nogometaše!

11. 02. 2019 - 16:02
0
Shares

Alen Demirović posjeduje nekoliko frizerskih salona u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a jednom mjesečno ide u Istanbul kako bi obrijao bosanske nogometaše u različitim turskim timovima.

Rođen u Crnoj Gori, Demirović radi kao frizer za muškarce i žene skoro 10 godina u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, gdje je završio frizersku akademiju.

Demirović, koji se neprestano usavršavao u ovoj profesiji, talenat je naslijedio od svog dede, te je uspio da stekne povjerenje mnogih poznatih ličnosti, od pjevača do fudbalera, od političara do igrača.

2

Demirović, koji najmanje jednom mjesečno putuje u Istanbul, brije Edina Višću, Riada Bajića i Miloša Jojića iz Medipola Basaksehira i Miloševića i Amira Hadžiahmetovića iz Atikera Konyaspora.

Demirović objašnjava kako je ovaj zanat počeo izučavati još na početku osnovne škole. Dok je njegov deda radio u brijačnici, on mu je pomagao.

- Želio sam da se time bavim i moja porodica me je podržala. Došao sam u Sarajevo i završio frizersku akademiju, a onda i fizersku akademiju u Crnoj Gori. Vratio sam se u Sarajevo i otvorio svoj prvi frizerski salon 2010. godine u Sarajevu - kazao je Demirović novinaru Anadolije.

3

Demirović je uspješno predstavljao BiH na mnogim međunarodnim frizerskim natjecanjima i dobio važne diplome na svjetskim i evropskim prvenstvima.

- Velika mi je privilegija da odem u Istanbul s vremena na vrijeme i da obrijem naše nacionalne fudbalere tamo. Pored Višće, Bajića, Miloševića i Hadžiahmetovića, obrijem i neke od njihovih suigrača.

4

On dodaje i kako neće vršiti pritisak na svoje dijete, ali bi volio da nauče zanat.

5

- Nadam se da ću otvoriti školu. Naziv će biti Sarajevska berberska akademija. Jedan turski klijent rekao je da mogu razgovarati sa zvaničnicima Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA) o ovom projektu, jer TIKA podržava stare zanate. Moj cilj je da podučim mlade ljude obrtu brijača i da doprinesem njihovom zapošljavanju - kazao je on.

6

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Učitaj još novosti