10. 02. 2019 - 14:21
SANDŽAČKI KAKA: Pogledajte šta je uradio Adem Ljajić u meču...
907
Shares
SANDŽAČKI KAKA: Pogledajte šta je uradio Adem Ljajić u meču protiv Bursaspora

TURSKA LIGA

SANDŽAČKI KAKA: Pogledajte šta je uradio Adem Ljajić u meču protiv Bursaspora

Sport.ba
10. 02. 2019 - 14:21
0
Shares

Srbijanski reprezentativac Adem Ljajić je bio jedan od najtalentiranijih i najtraženijih mladih nogometaša svijeta.  U januaru 2010. Fiorentina je za omladinca iz Novog Pazara platila Partizanu sedam miliona eura.

ljajic

Tri i po godine kasnije preselio se u Romu uz duplo veću odštetu, nakon čega je slijedila posudba u Inter i dvije godine u Torinu. Poslije osam i pol godina u Italiji, ofenzivac kojeg su na početku karijere nazivali Kaka sa Sandžaka prošlog ljeta otišao je na posudbu u Bešiktaš.

Iako su imena klubova za koje je Ljajić igrao i igra impresivna, ostaje dojam da je morao postići više. Konačno, na ovim prostorima više nego po velikim nogometnim vještinama ostao je upamćen po tome kako ga Siniša Mihajlović nije zvao u reprezentaciju Srbije zato što ovaj Musliman/Bošnjak nije htio pjevati "Bože pravde", himnu države u kojoj je rođen.

Ali Ljajić kada je u formi i kada mu se da igrati, može s loptom izvoditi čudesa. To je spektakularno dokazao na utakmici 21. kola turskog prvenstva. Bešiktaš je pobijedio Bursaspor 2:0, a Ljajić je oduševio nizom majstorija u samo par sekundi.

14

15

16

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti