10. 02. 2019 - 10:32
DRAMA U UFC-u: Unatoč po život ugrožavajućoj situaciji...
907
Shares
DRAMA U UFC-u: Unatoč po život ugrožavajućoj situaciji WHITTAKER se želio boriti

UFC

DRAMA U UFC-u: Unatoč po život ugrožavajućoj situaciji WHITTAKER se želio boriti

Sport.ba
10. 02. 2019 - 10:32
0
Shares

Iako su mnogi bili razočarani što je Robert Whittaker morao otkazati borbu za naslov prvaka srednje kategorije na UFC 234 eventu u Melbourneu, možda će biti malo blaži prema Australcu koji se želio boriti sve do pet minuta prije nego je podvrgnut hitnoj operaciji. Podsjetimo, glavna borba programa između Whittakera i Gasteluma je otkazana zbog hitne operacije bruha kojoj je morao biti podvrgnut domaći borac.

07

Predsjednik UFC-a Dana White, a kasnije i Whittakerov tim, otkrili su da je situacija bila vrlo ozbiljna i da je mogla imati pogubne posljedice po borca.

"Osjetio je bolove u subotu navečer oko 21 sat. Nakon toga je hitno zaprimljen u bolnicu oko 1 u noći, te nekoliko sati nakon toga hitno operisao bruh, koji je mogao oštetiti unutrašnje organe. Jedan udarac u trbuh i posljedice bi mogle biti pogubne po Roberta. Nije se mogao boriti, ali jako je želio", rekao je njegov trener Alex Prates, pa otkrio.

06

"Je..., nije želio operaciju. Želio se boriti. On je pravi samuraj koji nije želio odustati, pa čak ni kada su mu rekli da bi mogao umrijeti u kavezu. No problem je bio zaista ozbiljan. Svi smo sada fokusirani na njegov oporavak."

Predsjednik UFC-a Dana White imao je istu priču za novinare.

"Već je operisan i nalazi se na intenzivnoj njezi. To je jedna od onih bizarnih situacija koja se dogodi jednom u životu. Doktori su rekli da nikada nešto slično nisu vidjeli kod tako mlade osobe. To se obično, ali rijetko, događa kod starijih ljudi. Šanse da se to dogodi ovako mladom borcu su manje od 1 posto", rekao je White.

"Vrlo smo razočarani, ali sada je najbitnije da se Robert oporavi."

(Sport.ba)

Učitaj još novosti