07. 02. 2019 - 08:51
E SAD JE STVARNO DOSTA Igrala se 81. minuta, Ter Stegen nije...
907
Shares
E SAD JE STVARNO DOSTA Igrala se 81. minuta, Ter Stegen nije bio na golu, a ON je napravio ovo

EL CLASICO U KUPU ŠPANIJE

E SAD JE STVARNO DOSTA Igrala se 81. minuta, Ter Stegen nije bio na golu, a ON je napravio ovo

Sport.ba
07. 02. 2019 - 08:51
0
Shares

El Clasico na "Nou Campu" okončan je 1:1. Real je poveo preko Lucasa Vasqueza već u 6. minuti i imao priliku nokautirati iznenađenu Barcelonu. Ipak, početkom nastavka igrač utakmice Malcom postavio je konačnih 1:1.

Jedan od glavnih krivaca što Kraljevi nisu sinoć slavili je svakako rezervista Gareth Bale. Igrala se 81. minuta El Clasica kada se Velšanin našao u najboljoj prilici na utakmici.

pique-bale

Nakon dugog proigravanja, Barcelonin golman Ter Stegen istrčao je s gola i loptu izbio do Karima Benzeme. Francuz ju je odmah proslijedio do Garetha Balea koji je trebao samo pucati prema golu dok Ter Stegena tamo nije bilo.

2

Umjesto toga Bale je odlučio primiti loptu i pritom mu je pobjegla. Nije ni u drugom dodiru s loptom odlučio pucati, dok mu je pozicija za udarac još uvijek bila dobra, već je lažnjakom pokušao prevariti istrčalog defanzivca Barcelone. Na kraju je blokiran i Real je umjesto vodstva u završnici utakmice dobio samo korner.

3

Ovo bivšem igraču Tottenhama neće nimalo olakšati stvari, pogotovo jer se posljednjih dana našao na udaru zbog vrlo loših izdanja. Nekoć jedan od najskupljih na svijetu, a sada nepoženjan u Madridu.

Legenda Real Madrida, Predrag Mijatović, smatra da je duel s Barcelonom u prvom meču polufinala Kupa kralja posljednja prilika za Garetha Balea da se dokaže. Očito je da Velšanin nije to shvatio kao upozorenje, te je još jednom podbacio. Istina, često je bio povređen ove sezone, pa nije ispunio očekivanja navijača da će nadomjestiti odsustvo Cristiana Ronalda.

"Bale se suočava sa brojnim problemima. Ukoliko Solari odluči da ga stavi u postavu, bit će to njegova posljednja šansa da se dokaže. Svima nam ga je dosta. Vinicius se pokazao boljim", rekao je Mijatović uoči El Clasica i dodao:

mijatovic

"Barcelona ima odličan napad. Može da postigne tri gola za pet minuta. Lider je. Ipak, igra se na dvije utakmice".

barcelona

(Sport.ba)

Učitaj još novosti