05. 02. 2019 - 16:21
JOSE UTAJIO POREZ: Mourinho mora uplatiti ogroman novac, A...
907
Shares
JOSE UTAJIO POREZ: Mourinho mora uplatiti ogroman novac, A VRATA NOVOG KLUBA SU MU OTVORENA I IMA VELIKOG PROTUKANDIDATA

UTAJA POREZA

JOSE UTAJIO POREZ: Mourinho mora uplatiti ogroman novac, A VRATA NOVOG KLUBA SU MU OTVORENA I IMA VELIKOG PROTUKANDIDATA

Sport.ba
05. 02. 2019 - 16:21
0
Shares

Žoze Murinjo je izbjegao zatvor, zbog poreske prevare, ali platiće kaznu oko 2 miliona eura.

murinjo138373020131126103528 On je optužen za izbjegavanje plaćanja obaveza za 2011. i 2012. kada je bio trener Reala.
Prihvatio je godinu uslovno, pa kada se sve sabere, uz 1.6 miliona kazne i novac u zamjenu za zatvor olakšan je za par miliona.
Neće mu biti problem, od Junajteda je kao odštetu za odlazak uzeo 15 miliona, a navodno je pristao da pregovara sa Interom. On i Konte su u konkurenciji da naslede Spaletija, Marota vuče ka Konteu, ali Zaneti, pa i predsjednik Žang, uz navijače naravno, hoće Murinja.
Šta traži "Posebni"?
Prvo garancije za prelazni rok, Godin je dobar početak, ali Murinjo hoće da se on pita na ljeto, što je uvijek u Italiji teško, jer postoji sportski direktor. Portugalac traži da tačno zna budžet, ali i da dostavi listu igrača koje želi kako bi prihvatio poziv. Povratak bi izazvao euforiju na "Meaci", ali pitanje je šta bi se desilo sa Marotom koji radi na transferima Barele i Kijeze, ako se njegova viđenja prelaznog roka razlikuju od Murinjovih.
Čekamo ljeto, ni Konte, ni Murinjo ne žele sada da preuzmu ekipu, pa će Spaleti najvjerovatnije ostati na klupi do kraja sezone.
(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti