04. 02. 2019 - 08:31
Brady je bez dileme najbolji ikada: Odakle mi motiva?...
907
Shares
Brady je bez dileme najbolji ikada: Odakle mi motiva? Pogledajte iza mene...

NFL

Brady je bez dileme najbolji ikada: Odakle mi motiva? Pogledajte iza mene...

Sport.ba
04. 02. 2019 - 08:31
0
Shares

New England Patriotsi pobijedili su Los Angeles Ramse s 13:3 u 53. Super Bowlu i tako došli do šestog naslova pobjednika NFL-a u historiji.

patriots-nflNajveći sportski događaj u SAD-u i jedan od najvećih događa u svijetu sporta općenito, održan je pred 75 hiljada gledatelja na Mercedes-Benz stadionu u Atlanti. U finalu američke NFL lige, poznatijem kao Super Bowl, New England Patriotsi su pobijedili Los Angeles Ramse 13:3 i tako se još jednom upisali u historiju.

patriots2Trebala je to biti spektakularna utakmica dva najbolja napada u ligi i Super Bowl koji će se pamtiti godinama. Pamtit će se, ali kao Super Bowl s najmanje poena od 1973. godine i kao Super Bowl u kojem je Tom Brady (21/35, 262 yds, 0 TD, 1 INT) ušutkao i one zadnje kritičare i sad je bez ikakve rasprave najveći igrač ikada.

105466965-brady-celebrates-reuters-heroNije mu ovo bila najbolja utakmica u karijeri. Nije ni u 100 najboljih u karijeri. Ali, kad je bilo bitno i kad je trebalo učiniti nešto da se utakmica prelomi, Brady je opet napravio svoje. On je jedini je koji je devet puta igrao u finalu Super Bowla, u Atlantu je već došao kao rekorder po osvojenim jardima dodavanjima, ukupnom broju dodavanja, ukupnom broju uspješnih dodavanja, a sada je samo povećao razliku u odnosu na ostale na toj listi. 

brady-nfl

Naravno, uz pomoć Juliana Edelmana, kasnije proglašenog MVP-jem, koji je u jednom trenu imao više osvojenih jarda od cijelog napada Ramsa! Brady će u avgustu napuniti 42 godine, iako su ga mnogi već poslali u prijevremenu penziju, na što Brady ni ne pomišlja, iako ima hrpu kritičara koji se ne slažu da je najveći, njegovi trofeji govore sami za sebe.

brady1

- Šta ste pitali, odakle mi motivacija? Pa pogledajte ovo iza mene - rekao je Brady nakon utakmice i pokazao prema tribinama stadiona u Atlanti, gdje su navijači Patriotsa napravili pravu domaćinsku atmosferu.

brady2

- Pa ovo je bilo kao da igramo kod kuće. Obitelj i navijači, to je moja motivacija, to me drži. Sad ćemo tulumariti, neka tulumare i navijači, a onda ćemo prirediti paradu u utorak - rekao je Brady i dodao:

brady3

- Bila je ovo nevjerovatna godina. Borili smo se kao nikada prije. Nevjerovatno je što smo uspjeli pobijediti u ovoj utakmici. Znali smo doći tako daleko i izgubiti, a to je jako teško. Volio bih da smo bolje igrali u napadu, ali pobijedili smo i to je nevjerovatno. Sretan sam i zbog saigrača. Ovo je ostvarenje sna za sve nas - poručio je najveći u historiji ovog sporta. Bez dileme...

brady4

(Sport.ba)

Učitaj još novosti