04. 02. 2019 - 07:46
Ljubitelje fudbala šokirao detalj na Interovim dresovima,...
907
Shares
Ljubitelje fudbala šokirao detalj na Interovim dresovima, navijači bijesni

SERIE A

Ljubitelje fudbala šokirao detalj na Interovim dresovima, navijači bijesni

Sport.ba
04. 02. 2019 - 07:46
0
Shares

Inter je u velikoj krizi. Klub sa "Giuseppe Meazze" nije pobijedio četiri posljednje utakmice. Sve je krenulo remijem bez golova kod kuće protiv Sassuola, koji je po prilikama trebao pobijediti. Nakon toga je uslijedio poraz kod Torina (1:0), a potom je momčad Luciana Spallettija poslije penala ispala od Lazija u četvrtfinalu talijanskog kupa. Najteži udarac doživjeli su sinoć, kada je davljenik Bologna slavila u Milanu.

perisic

U klubu vlada haotično stanje. Za Šime Vrsaljka sezona je završena zbog ozljede. Perišić je želio u Arsenal, ali je na kraju morao ostati jer se klubovi nisu dogovorili oko obeštećenja. Spalletti ga je držao na klupi, protiv Bologne mu ukazao priliku, a navijači zvižducima počastili hrvatskog reprezentativca.

perisic

Također, kapiten Mauro Icardi oteže s produženjem ugovora, dok Radja Nainggolan svojom nedisciplinom od dolaska iz Rome stvara pravu glavobolju treneru i svima u klubu. Spalletti je ušao i u sukob s novom upravom na čijem je čelu bivši operativac Juventusa Giuseppe Marotta, a koji želi dovesti Antonija Contea, koji se doslovce šeta po "Meazzi" čekajući otkaz Spallettija. A to je izgleda veoma blizu.

Međutim, i pored svih spomenutih problema, u Interu uoči meča protiv Bologne očigledno su imali druge preokupacije. Klub, koji je pod vlasništvom kineske tvrtke Suning, jučer je obilježio godinu svinje po kineskom horoskopu, a tom prilikom prezimena igrača na dresovima bila su ispisana na kineskom jeziku.

1

To je bilo prvi put u Serie A da jedna momčad izađe s takvim dresovima na teren, a navijači nisu s odobravanjem sve ovo dočekali. Roma i Milan su sve bliže, prijeti i Lazio, pa bi Nerazzurri mogli ostati bez plasmana u Ligu prvaka.

2

(Sport.ba)

Učitaj još novosti