04. 02. 2019 - 07:39
Ramsi u nevjerici nakon poraza: "Jeb*š Super Bowl, ionako ćemo...
907
Shares
Ramsi u nevjerici nakon poraza:

NFL

Ramsi u nevjerici nakon poraza: "Jeb*š Super Bowl, ionako ćemo svi otići na onaj svijet"

Sport.ba
04. 02. 2019 - 07:39
0
Shares

New England Patriotsi pobijedili su Los Angeles Ramse s 13:3 u 53. Super Bowlu i tako došli do šestog naslova pobjednika NFL-a u historiji. Najveći sportski događaj u SAD-u i jedan od najvećih događa u svijetu sporta općenito, održan je pred 75 hiljada gledatelja na Mercedes-Benz stadionu u Atlanti. U finalu američke NFL lige, poznatijem kao Super Bowl, New England Patriotsi su pobijedili Los Angeles Ramse 13:3 i tako se još jednom upisali u historiju.

patriots-nfl

Trebala je to biti spektakularna utakmica dva najbolja napada u ligi i Super Bowl koji će se pamtiti godinama. Pamtit će se, ali kao Super Bowl s najmanje poena od 1973. godine i kao Super Bowl u kojem je Tom Brady (21/35, 262 yds, 0 TD, 1 INT) ušutkao i one zadnje kritičare i sad je bez ikakve rasprave najveći igrač ikada.

patriotsNije mu ovo bila najbolja utakmica u karijeri. Nije ni u 100 najboljih u karijeri. Ali, kad je bilo bitno i kad je trebalo učiniti nešto da se utakmica prelomi, Brady je opet napravio svoje.

105466965-brady-celebrates-reuters-hero

Najkorisnijim igračem finala proglašen je Julian Edelman wide receiver koji je na kraju osvojio 141 jardu iz 10 hvatanja. Bitno je naglasiti da Tom Brady, koji je već u 42. godini, rekao je prije finala da ima nula posto šanse da završi karijeru nakon ovog Super Bowla. Kako stvari stoje, bit će ovdje još koju godinu i sad se više niko ne bi kladio da dinastija New England Patriotsa pod njegovim vodstvom neće osvojiti još koji naslov.

brady-nflOn i Belichick su u 19 sezona osvojili 16 divizijskih naslova, devet puta su bili pobjednici konferencije i uzeli su šest naslova prvaka. Na vječnoj listi momčadi s najviše pobjeda u play-offu Patriotsi su se izjednačili sa Steelersima s 36 pobjeda. Drugi je Dallas s 35, treći Green Bay s 34, a peti San Francisco s 30 pobjeda. Šesto mjesto: Tom Brady, 29 pobjeda.

nfl

Ramsi, koji su imali jedan od najboljih napada lige, potpuno su zakazali u finalu. Nisu napravili nijedan touchdown, a jedina tri poena na utakmici upisali su iz field goala početkom drugog poluvremena. Od Los Angelesa se puno više očekivalo, čega je svjestan i glavni trener Sean McVay koji je s 33 godine duplo mlađi od kolege Billa Belichicka iz Patriotsa.

rams

"Ima barem deset stvari koje bih napravio drukčije da dobijem priliku, ali šta je tu je. Osjećam se potpuno prazno. Nema tu puno filozofije, njihov trener me potpuno nadmudrio. Oni su igrali sjajno, ali pobijedili su uglavnom zbog toga što sam ja odradio očajan posao. Ne znam uopće kako se oporaviti od ovakvog poraza", samokritičan je nakon utakmice bio McVay.

usatsi-12105693-133468180-lowres

I dok su se njegovi igrači uglavnom slagali s njim, najzanimljivije viđenje utakmice dao je offensive tackle Ramsa Andrew Whitworth.

nfl1

"Nećete mene natjerati da žalim samog sebe. Shvatam koliko je ova utakmica velika i koliko je ljudima važna. Ipak, meni se je** za to jesi li u Hall of Fameu, jesi li bio na Pro Bowlu ili si osvojio 20 Super Bowla. Na kraju priče, svi ćemo otići na onaj svijet. Jedino po čemu te ljudi pamte je tko si, kako se ponašaš i kako podnosiš poraz. Meni je najvažnije da saigrači vide da glavu držim visoko uzdignutu, da se pouzdaju u mene i ja u njih i da se volimo", rekao je Whitworth.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti