02. 02. 2019 - 22:03
Vogošćani s pet golova razlike pobijedili Gračanlije
907
Shares
Vogošćani s pet golova razlike pobijedili Gračanlije

Prva utakmica četvrtfinala rukometnog Kupa BiH

Vogošćani s pet golova razlike pobijedili Gračanlije

02. 02. 2019 - 22:03
0
Shares

Rukomerni klub Vogošća Poljine Hills uspio je večeras u Vogošći, u prvoj utakmici četvrtfinala rukometnog Kupa BiH, rezultatom 30:25, savladati ekipu Gračanice, te tako steći minimalnu prednost pred revanš za sedam dana u Gračanici u okviru kojeg bi trebali osigurati plasman u polufinale.  

Od prve minute igre, kada su golom Benjamina Čičkušća poveli sa jednim glom razlike, vogošćanski rukometaši nisu dozvoljavali razigranim i dobro uigranim Gračanlijama da dođu do sebe i rezultat okrenu u svoju korist. 

Samo u jednom trenutku, u drugom minutu igre, kod 1:1 rezultat je bio izjednačen. Tokom cijelog poluvremena Vogošćani su, bez većih poteškoća, održavali svoju prednost od četiri-pet, a na trenutke i sedam golova razlike tako da su, zasluženo, sa rezultatom 14:7 otišli na odmor. 

Ni u drugom poluvremenu nije bilo značajnijih promjena. Do 50 minute igre Vogošćani su, znalački, održavali svoj prednost od sedam-osam golova razlike. Pred kraj utakmice ponestalo im je snage te su gosti počeli „topiti“ njihovu prednost. Međutim, to Vogošćane nije spriječilo da utakmicu rezultatom 30:25 okončaju u svoju korist.

Najefikasniji u redovima domaćih rukometaša bio je Benjamin Čičkušić sa osam golova, a u ekipi gostiju Dino Hamidović koji je 13 puta zatresao mrežu Vogošćana. Jedan od junaka utakmice je i Damir Efendić, golman Vogošćana koji je zabilježio 14 odbrana. 

 

 

Učitaj još novosti