27. 01. 2019 - 14:52
BITKA ZA SKANDINAVIJU: Sagusen vs Hansen; Norveška vs Danska
907
Shares
BITKA ZA SKANDINAVIJU: Sagusen vs Hansen; Norveška vs Danska

SP 2019

BITKA ZA SKANDINAVIJU: Sagusen vs Hansen; Norveška vs Danska

Sport.ba
27. 01. 2019 - 14:52
0
Shares

Olimpijski prvaci Danci na domaćem terenu u Herningu ugostit će prekomorske susjede Norvežane u susretu koji obećava atomski brz rukomet. Sjajna danska generacija ima priliku karijere spojiti olimpijsko zlato sa svjetskim pred 15 hiljada navijača, a u naslovnim ulogama bit će dvojica rukometnih genijalaca, klupski suigrači iz PSV-a, ali na suprotnim stranama, Norvežanin Sander Sagosen i Danac Mikkel Hansen.

Danci su u petak na putu do utakmice za svoje prvo svjetsko zlato detronizirali aktualnog prvaka Francuze 38:30, a Norvežani su se finala dočepali preko domaćina Njemačke 31:25. Iako će Danci evidentno imati prednost domaćeg terena, Norvežani stižu žigosani u paklu hamburške Barclaycard Arene i bit će dobro potkoženi za moguće zvižduke s tribine.

mikkel-hansen

Unatoč tome, Danci su veliki favoriti za osvajanje svoje prve svjetske titule, a gdje bolje nego pred vlastitom publikom u Herringu, dok će se Nijemci i Francuzi okršiti za broncu.

Norvežani se vjerojatno neće složiti, njihove ambicije podigrala je polufinalna utakmica u kojoj su doslovno pretrčali Nijemce oglušivši se pritom na povike 16 tisuća domaćih navijača i domaćinsko suđenje. Epitet buduće rukometne velesile koji već neko vrijeme čeka u ladici na ovom prvenstvu je dobio potpunu potvrdu, a mlađahni 23-godišnji Sagosen i društvo u budućnosti će biti izuzetno težak ispit za iskusnijeg 31-godišnjeg Hansena i njegove suigrače, ako već nisu…

Norveška je 2017. na Svjetskoj smotri osjetila kako je to stajati na podiju svjetskog prvenstva i sprema je za korak naprijed, osobito uspije li se nametnuti čvrstom obranom i kreativnim napadom pod pritiskom kako je to činila u polufinalu.

 Magnus Rod predvodio je norveške strijelce sa sedam golova, a plejmejker Sander Sagosen dijelio je asistencije kao na traci i stigao zabiti još šest komada potpuno zasjenivši konkurenciju u polufinalu.

Danci, doduše, marširaju na ovom SP-u kao ruska vojska prema Berlinu, devet utakmica, devet pobjeda, a ova posljednja protiv Francuske osobito je odjeknula u ušima svih kojima je draga crveno-plava. Ne treba ni isticati kako je Mikkel Hansen odigrao doktorski.

 Visoki bombarder sedam puta je bušio Francuze s vanjskih pozicija u prvom dijelu, pa još čak pet puta u drugom za još jednu upečatljivu večer svoje karijere. Francusku obranu prolazio je kad i kako je želio, a imao je svesrdnu pomoć sekundata Lassea Svana.

Sve to večeras će mu biti znatno teže ponoviti jer će mu na putu biti mlađahni Norvežani, Danci su unatoč tome, ponavljamo, veliki Favoriti, jedino treba vidjeti što Sagosen ima reći na sve to.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti