25. 01. 2019 - 13:05
NEVJEROVATNO ISTRAŽIVANJE: Evo od kojih zemalja su bogatiji...
907
Shares
NEVJEROVATNO ISTRAŽIVANJE: Evo od kojih zemalja su bogatiji City i United

NEVJEROVATNO

NEVJEROVATNO ISTRAŽIVANJE: Evo od kojih zemalja su bogatiji City i United

Sport.ba
25. 01. 2019 - 13:05
0
Shares

Osvanula je lista najbogatijih klubova na svijetu, a rivali iz Mančestera su u samom vrhu. Junajted je na trećem mjestu, dok je Siti na petom.

Kada se pogleda koliko je bogatstvo najvećih svjetskih klubova dođe se do zaključka da su oni koji se nalaze u samom vrhu, bogatiji i od pojedinih zemalja.

"Đavoli" su zaradili 769 miliona američkih dolara u minuloj sezoni, 17 puta su bogatiji od zemlje sa najmanjim BDP-om, bivše britanske kolonije Tuvalu, koja se nalazi u Južnom Pacifiku, koja je prihodovala svega 45 miliona američkih dolara.

Petoplasirani Siti je inkasirao oko 656 miliona američkih dolara, što je više od gotovo svih zemalja koje spadanju u najsiromašnjije, osim Komora, koji ima BDP od 745 miliona dolara.

Šest najbogatijih klubova Premijer lige, Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančeter siti i junajted i Totenhem su zaradili zajedno 2,77 milijardi funti, oko 3,62 milijardi američkih dolara, a to je skupa više nego što je 10 najsiromašnijih zemalja na svijetu uspelo da prihoduje.

Komori, Dominika, Tonga, Sao Tome i Prinsipe, Mikronezija, Palau, Maršalska ostrva, Kiribati, Nauru i Tuvalu su zajedno imali BDP od 3,38 milijardi američkih dolara.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti