21. 01. 2019 - 22:07
SKANDALOZNA KRAĐA U NJEMAČKOJ: Kauboji ostaju bez polufinala...
907
Shares
SKANDALOZNA KRAĐA U NJEMAČKOJ: Kauboji ostaju bez polufinala zahvaljujući sudijama

SP 2019

SKANDALOZNA KRAĐA U NJEMAČKOJ: Kauboji ostaju bez polufinala zahvaljujući sudijama

Sport.ba
21. 01. 2019 - 22:07
0
Shares

Hrvati su jučer propustili polufinale, to je sada jasno., Hrvati su danas poraženi od domaće selekcije u jednoj tvrdoj utakmici s malo pogodaka i sa puno pogrešaka na obje strane.

Hrvati su dobro otvorili utakmicu, a na kraju prvog poluvremena  rezultat je glasio 11:11.

Hrvatska je katastrofalno otvorila drugo poluvrijeme, postigla je tek jedan pogodak uprvih sedam u minua, ali ni Njemačka nije bila ništa bolja.

Njemačka je na 15 minuta prije kraja povela sa 18:15 i tako je prvi put došla na plus tri, ali onda je uslijedila kriza u napadu domaće selekcije, pa je Hrvatska 3:0 serijom u 52. minuti stigla do poravnanja (18:18).

Pet minuta prije kraja Nijemci su imali pasivan napad, ali je iz posljednjeg dodavanja Wiede postigao golčinu i izjednačio na 19:19. Na drugoj strani Šipić postiže sjajan go, ali Nijemci ne odustaju, brzo uzvraćaju i tri minute prije kraja je na semaforu bilo 20:20. Nakon što je Wolf zaustavio udarac Duvnjaka, Nijemci iz kontre preko Pekelera dolaze ponovo do vodstva.

Onda se dešava da sudije nepotrebno sviraju faul u napadu Karačiću, a onda Gensheimer ovjerava pobjedu Nijemaca.

Wiede je predvodio Njemačku večeras sa šest pogodaka, dok su kod Hrvatske najbolji bili Štrlek i Karačić sa po četiri gola.

(Sport.ba)

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Učitaj još novosti