20. 01. 2019 - 16:21
ZAŠTO KUPOVATI IGRAČE KADA IH ZA MANJE NOVCA MOŽETE POSUDITI:...
907
Shares
ZAŠTO KUPOVATI IGRAČE KADA IH  ZA MANJE NOVCA MOŽETE POSUDITI: Ovo je najbolja momčad posuđenih igrača ovog prelaznog roka!

DOSTA ZANIMLJIVIH IMENA

ZAŠTO KUPOVATI IGRAČE KADA IH ZA MANJE NOVCA MOŽETE POSUDITI: Ovo je najbolja momčad posuđenih igrača ovog prelaznog roka!

Sport.ba
20. 01. 2019 - 16:21
0
Shares

Što se golmana tiče, najzanimljivije ime je ono Simonea Scuffeta. Ovaj 22-godišnjak je svojedobno proglašavan 'čudom od djeteta' te nasljednikom Gianluigija Buffona na golu reprezentacije Italije u koju je bio i pozvan, ali ipak nije upisao službeni nastup.

simone-scuffet

Vrlo je rano bio na golu Udinesea, ali i vrlo brzo ušao u tešku krizu, a sada je otišao u tursku Kasimpasu kako bi oživio karijeru.

U obrani ima nekoliko zanimljivih imena. Na desnom beku je Nathaniel Clyne, 27-godišnjak koji je u Liverpool došao 2015. za 17,7 miliona eura. Bio je označen kao veliko pojačanje, a skupio je i 14 nastupa za reprezentaciju Engleske. No, Clyne ove sezone nije bio u planovima Jurgena Kloppa te je odlučio sreću pronaći u Bournemouthu.

clyne-nathaniel

Na drugoj, lijevoj strani, smjestili smo još jednog bivšeg reprezentativca koji se još uvijek može vratiti u pravu formu. Junior Alonso je upisao 18 nastupa za reprezentaciju Paragvaja, a nakon dvogodišnje, prilično neuspjele, evropske avanture, vratio se u Južnu Ameriku, tačnije u Bocu Juniors.

junior-alonso

Za razliku od dvojice bekova, Jeison Murillo je ove zime napravio korak naprijed u karijeru. U nedostatku stopera Barcelona je posegnula za ovim kolumbijskim reprezentativcem koji je 27 puta oblačio dres nacionalne momčadi. Murillo je do sada igrao za Valenciju koja je dobila 1,2 miliona eura za posudbu do kraja sezone.

jeison-murillo

Uz njega je to Maximilian Wober kojeg možda i nismo morali staviti u momčad s obzirom da se Sevilla obavezala na ljeto otkupiti njegov ugovor od Ajaxa za 10,5 miliona eura. No, do tada ovaj 20-godišnjak s 3 nastupa za reprezentaciju Austrije u Andaluziji igra kao posuđeni igrač.

maximilian-wober

U veznom redu imamo dva bivša reprezentativca Italije. Roberto Soriano je upisao 8 nastupa za Azzurre, a nakon što se nije uspio snaći u Villarrealu, ovaj 27-godišnjak je posuđen Bologni koja na kraju sezone ima opciju otkupa njegovog ugovora.

roberto-soriano

Drugi je Nicola Sansone, nominalno lijevo krilo kojeg smo za potrebe naše momčadi postavili kao ofenzivnog veznjaka, a to je pozicija koju on može odlično igrati. Sansone ima 3 nastupa za Italiju, a i on je iz Villarreala posuđen u Bolognu.

sansone

Treći veznjak u našoj momčadi je Steven Zuber, aktualni član švicarske reprezentacije s 21 nastupom i 5 golova. Njega je Hoffenheim posudio Stuttgartu, a dobiti će 600 hiljada eura u ovom poslu.

steven-zuber

Napadački red je uistinu zanimljiv. Nismo u njega željeli staviti Christiana Pulisica kojeg je Chelsea kupio od Borussije, ali ostavio u Dortmundu do ljeta. No, i bez njega imamo sjajne igrače – tu su Gabriel Barbosa – 'Gabigol', svojedobno čudo od djeteta koji je trebao postati novo veliko brazilsko napadačko ime. Inter ga je Santosu u ljeto 2017. platio 29.5 miliona eura, ali Barbosa se nije isplatio – u Italiji se nije snašao pa je bio na posudbama u Benfici i Santosu, a sada ga je Inter poslao u Flamengo.

gabigol

I Barbosa ima nastupe u seniorskoj reprezentaciji, i to 4. Timothy Weah tek treba dokazati da je 'čudo od djeteta'. Ovaj 18-godišnjak je sin od legendarnog Georgea Weahe, ali nema liberijsko nego američko državljanstvo s obzirom da je rođen u New Yorku. Weah je već upisao i 8 nastupa za reprezentaciju SAD-a, a ove je zime iz PSG-a poslan na posudbu u Celtic.

timothy-weah

Treće ime u napadu je Luis Muriel. Ovaj 27-godišnjak je za Kolumbiju odigrao 21 utakmicu, najbolje igre je pružio u Italiji gdje se sada i vratio iz Seville. Andalužani su ga posudili Fiorentini koja ima i opciju otkupa njegovog ugovora.

luis-muriel-sevilla

Najbolja momčad posuđenih igrača u zimskom prijelaznom roku:

Simone Scuffet (22); Udinese – Kasimpasa

Nathaniel Clyne (27): Liverpool – Bournemouth
Jeison Murillo (26); Valencia – Barcelona
Maximilian Wober (20); Ajax – Sevilla
Junior Alonso (25); Lille – Boca Juniors

Roberto Soriano (27); Villarreal – Bologna
Steven Zuber (27); Hoffenheim – Stuttgart
Nicola Sansone (27); Villarreal – Bologna

Gabriel Barbosa (22); Inter – Flamengo
Timothy Weah (18); PSG – Celtic
Luis Muriel (27); Sevilla – Fiorentina

1

(Sport.ba)

Učitaj još novosti