18. 01. 2019 - 17:35
MNOGI ĆE BITI NEZADOVOLJNI SA OVOM ODLUKOM: Nogometni savez...
907
Shares
 MNOGI ĆE BITI NEZADOVOLJNI SA OVOM ODLUKOM: Nogometni savez Španije donio KONAČNU ODLUKU oko izbacivanja Barcelone iz kup natjecanja!

ŠPANSKI KUP

MNOGI ĆE BITI NEZADOVOLJNI SA OVOM ODLUKOM: Nogometni savez Španije donio KONAČNU ODLUKU oko izbacivanja Barcelone iz kup natjecanja!

Sport.ba
18. 01. 2019 - 17:35
0
Shares

Barcelona nije izbačena iz Kupa kralja. Iako su svi očekivali da se to dogodi, katalonski klub igrat će u četvrtfinalu natjecanja.

Levante, koji je slavio u prvom meču 2:1, uložio je žalbu uoči uzvrata koji je izgubio 3:0, a sve zbog toga je jer mladi 19-godišnji branič Juan Brandariz Chumi igrao 58 minuta u prvom susretu iako je bio suspendiran i nije imao pravo nastupa. 

barcelona-dembele-messi-vidal

On je suspenziju dobio u utakmici Barcelone B, pa se činilo da je klub s Nou Campa napravio pogrešku koja će ga koštati obrane trofeja u Kupu kralja.

Ipak, od toga neće biti ništa. Nogometni savez Španije poručio je da se Levante prekasno žalio. Tačnije, da nije uputio žalbu u roku od 48 sati nakon prvog meča, zbog čega je Barcelona, koja je priznala pogrešku, preživjela u natjecanju koje je osvajala u posljednje četiri sezone. 

Zanimljivo, zbog slične situacije Real je 2015. godine izbačen iz Kupa kralja nakon mečeva protiv Cadiza. Denis Čerišev je sezonu ranije u dresu Villarreala zaradio treći žuti karton i s obzirom na to da nije igrao, suspenzija mu se prenijela u sljedeću sezonu, što su u Madridu previdjeli i on je nastupio protiv Cadiza, a Real automatski izbačen.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti