18. 01. 2019 - 12:33
Ništa od Mourinha u Realu?!
907
Shares
Ništa od Mourinha u Realu?!

Kako tvrde španski mediji, Murinjo se neće vratiti u Real.

Ništa od Mourinha u Realu?!

Sport.ba
18. 01. 2019 - 12:33
0
Shares

Postoji veliki otpor u svlačionici koju predvodi Serhio Ramos, ali i gornjim ešalonima kluba, među direktorima koji tvrde da bi Mourinhov odnos sa medijima i naslijeđe koje je ostavio kada je odlazio poslije tri sezone bili preveliki rizik.

Florentino Perez se pokolebao, želio je da vrati Mourinha i Karanku kao pomoćnike, ali sa druge strane i sam ima razloga da vjeruje da bi povratak Portugalca unio dosta problema u ionako uzdrmani klub.

jose-mourinho

Prva meta ostaje Poketino, međutim Realu ne pada na pamet da plati 40 ili 50 miliona odštete za Argentinca. Realnija solucija je Alegri koji ih je odbio prošle godine, ali se sada nadaju da će prihvatiti novi izazov, a vjeruju i da će stvari biti olakšane činjenicom da Juve ima spremnu zamjenu, Zinedina Zidana.

Kako se još otkriva, poznato je da će biti plaćena klauzula od 50 miliona za Militaoa, štopera Porta, čime će Ramos dobiti nasljednika, a da je i dalje prva meta Azar, kao i da bi Mauro Ikardi mogao da stigne u klub i preuzme "devetku" od Benzeme.

Iz kluba će sigurno otići Kejlor Navas, produžen mu je ugovor, ali on hoće negdje da brani. Kiko Kasilja je otišao u Lids, a sa pozajmice će ljetos biti vraćen mladi Ukrajinac Lunjin koji će biti rezerva Kurtoi.

Ostaje da se riješi pitanje Iska, mada ako dođe Alegri, on ne ide nigdje, a vidjet ćemo šta će se desiti sa Marselom koji nije na nivou iz prošlih godina i djeluje nezainteresovano...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti