17. 01. 2019 - 19:04
PUTIN OTKRIO TAJNU DOBROG IZGLEDA: Evo kojim sportovima se...
907
Shares
PUTIN OTKRIO TAJNU DOBROG IZGLEDA: Evo kojim sportovima se predsjednik Rusije bavi svaki dan (VIDEO)

VLADIMIR PUTIN U BEOGRADU

PUTIN OTKRIO TAJNU DOBROG IZGLEDA: Evo kojim sportovima se predsjednik Rusije bavi svaki dan (VIDEO)

Sport.ba/Kurir.rs
17. 01. 2019 - 19:04
0
Shares

Predsjednik Rusije Vladimir Putin tema je dana u Srbiji u koju je došao na jedan dan. Jedni o njemu govore kao političaru i svjetskom lideru, spremnom da pomoge razvoj Srbije, drugi se pitaju kako će iskoristiti njegovu spremnost da se posveti problemima naših susjeda i regiona...

putin-hamilton

Malo je oni koji će se kada govore o predsjedniku Rusije, primjetiti da se radi o čovjeku kome je sport bitan dio života. Jedna od omiljenih sportskih aktivnosti Vladimira Putina je borilačka vještina džudo.

Putin je počeo trenirati sambo, borilačku vještinu nastalu u Sovjetskom Savezu, kada je imao 14 godina, prije nego se prebacio na džudo, koji i danas praktikuje, piše "Kurir". Postao je majstor u borilačkim vještinama, majstor u sambou, prvak Lenjingrada u džudou, 6. dan crnog pojasa u džudou, te 6. dan crni pojas u kiokušin kaikan karateu. Aktivno učestvuje na takmičenjima u borilačkim vještinama od 1966. godine.

Pored toga što je majstor borilačkih vještina, bavi se jahanjem, alpskim skijanjem, igra badminton, bavi se biciklizmom i igra hokej. Putin je veliki promoter i motivator sportskog života u Rusiji.

Redovno ga možete vidjeti da s tribina posmatra takmičenja koja organizuje ili je pokrovitelj Rusija. Tokom Zimskih igara u Sočiju 2014. igrao je hokej, prošle godine je pokazao da mu i fudbal nije stran.

Putin se ne libi se ni da dođe na sportski događaj kada ruski timovi i reprezentacije gostuju. Tako se predsjednik Rusije Vladimir Putin u martu 2011. godine, obreo na stadionu Crvene zvezde. Tada je na Marakani organizovana prijateljska utakmica između mladih timova Zenita i Zvezde, a Vladimir Putin je meč posmatrao iz lože stadiona crveno-belih.

Navijači Zvezde dočekali su ga kao Boga. Stadionom se orilo "Putin, Putin", "Ti si Zvezdin četnik, Putine", "Srbija, Rusija", Srbi i Rusi braća zauvek", a svi navijači imali su i poster sa likom Vladimira Putina s jedne i zastave Rusije s druge strane.

putin1

Po ulasku Putina na stadion, na sjeveru je istaknut transparent: - Stariji brate, poljubi majku našu i kaži joj, kaži, da smo je dostojni, i da se borimo i da ćemo se boriti, i da je volimo.


Osmijesi oduševljenja i zadovoljstva dovoljno govore koliko je Putinu bilo drago što je ovako dočekan. Ipak, posjetu Marakani pamtiće i po tome kako se uplašio od eksplozije topovskog udara koji je bačen na sjeveru uz baklje koje su upaljene u trenutku kada je Putin stigao na stadion.

Učitaj još novosti