15. 01. 2019 - 22:05
Njemačka u posljednjoj sekundi ispustila pobjedu protiv Francuske
907
Shares
Njemačka u posljednjoj sekundi ispustila pobjedu protiv Francuske

SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Njemačka u posljednjoj sekundi ispustila pobjedu protiv Francuske

Sport.ba
15. 01. 2019 - 22:05
0
Shares

Rukometna reprezentacija Njemačke je u derbiju grupe A i najljepšoj utakmici dosad na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj u Berlinu je remizirala sa aktuelnim prvacima svijeta Francuskom, bilo je 25:25 

Njemačka je bolje otvorila utakmicu i u više navrata je imala plus dva da bi pred kraj prvog dijela izabranici Christiana Prokopa došli na plus tri, bilo je 10:7. Ipak, Francuzi su uspjeli da smanje zaostatak i na odmor odu pri rezultatu 12:10.

U nastavku se Francuska probudila i zaigrala bolje, te su došli do izjednačenja nakon čega se igralo gol za gol, a desetak minuta pred kraj susreta Nijemci su ponovo došli do dva gola prednosti, bilo je 22:20. Nakon odbrane Gerarda u 59. minuti, imali su Francuzi napad za izjednačenje, ali je N'Guessan napravio probijanje.

Nakon toga Christian Prokop je zatražio minutu odmora, ali su Nijemci pogriješili u dodavanju u napadu, te je ostalo 26 sekundi za posljednji napad Francuske, a Didier Dinart je tražio minutu odmora. Francuzima su nakon loše akcije ostale tri sekunde za posljednji udarac, a N'Guessan je majstorskim udarcem matirao Wollfa i donio remi Francuzima.

Najbolji kod Nijemaca su bili Gensheimer, Strobel i Wiede sa po četiri gola dok su Groetzki i Pekeler dodali po tri, a Bohm, Drux i Kohlbacher su susret završili sa po dva gola.

Na drugoj strani najbolji je bio Mahe sa devet pogodaka dok su Fabregas i Remili postigli po tri gola, a Grebile, Lagarde i Mem su susret završili sa po dva gola.

Njemačka-Francuska 25:25 (12:10)

(Sport.ba)

Učitaj još novosti